Apple, iPhone'dan Mac'e tüm cihazlarında kritik güvenlik açıkları tespit etti!

Apple, iPhone'dan Mac'e tüm cihazlarında kritik güvenlik açıkları tespit etti!

Kötü haber: Apple, iPhone'dan Mac'e, Apple Watch'tan Apple TV'ye tüm cihazlarında kritik güvenlik açıkları tespit etti.

İyi haber: Şirket tüm bu açıklar için eş zamanlı olarak yazılım güncellemeleri yayınladı. Bugün güne başlar başlamaz yapmanız gereken şey kullandığınız Apple cihazlarının tamamı için gelen yazılım güncellemelerini yüklemek. 

Apple'ın bugün yayınladığı güncellemeler, iPhone 5 ve sonrası, 4'üncü jenerasyondan itibaren iPad; 6'ıncı jenerasyondan itibaren iPod için iOS 10.2.1; Safari; Windows için iCloud ve iTunes; Mac modelleri için macOS Sierra 10.12.2; Apple TV için tvOS 10.1.1; tüm Apple Watch modelleri için watchOS 3.1.3'ü içeriyor.

Oldukça kapsamlı bu güncellemelerin tamamı, cihazlardaki güvenlik açıklarını onarmayı amaçlıyor. Wired dergisinin gündeme getirdiği gibi açıklar, saldırganların her bir işletim sistemini kernel öncelikleri sağlayarak istedikleri şekilde çalıştırmalarına, yani hedefteki cihazı ele geçirmelerine yol açabiliyor. Apple iOS 10.12.2 güncellemesinin detaylarını paylaştığı destek sayfasında, Kernel ve Webkit tarafında kötü amaçlı yazılımların cihazlar için ciddi riskler oluşturabildiğini; bunların hafıza performansı ve sayfa yükleme gibi sorunlara yol açabileceğini açıklıyor. Apple'ın bu güncellemesindeki 11 güvenlik açığının dokuzunu Google'ın yıldız hacker takımı Project Zero tarafından tespit edildiği notlar arasında.

Apple yazılım güncellemesi, yeni MacBook Pro'nun bataryasıyla ilgili ciddi bir sorunu da düzeltmeyi amaçlıyor. Yeni MacBook Pro, Apple tarihinde Consumer Reports tüketici raporları tarafından tavsiye edilmeyen ilk cihaz olarak kayıtlara geçmişti. Buna sebep olarak cihazın farklı modellerinde gözlenen tutarsız pil performansı gösterilmişti. Apple'ın yazılım güncellemesi bu sorunu da adreslemesiyle kritik.

Güncellemeler için bu sayfaya gidebilirsiniz. Bu yazılı iPhone ya da iPad'inizden okuyorsanız, cihazınızda Ayarlar-Genel-Yazılım Güncellemesi menüsünü bulun ve gelen iOS 10.2.1 güncellemesini yükleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.