2016 yılında teknoloji dünyasını oldukça meşgul eden Galaxy Note 7 modelinin patlama nedeni belli oldu. Yaklaşık 4 aylık bir araştırma sonucunda raporunu açıklayan Samsung, ipuçlarını daha önce verdiği üzere, iki farklı batarya problemi yaşandığını belirtti.
Samsung, bu araştırma için 700 kişilik bir test ekibi kurmuş. Yaklaşık 200 bin Note 7 ve 30 bin bataryanın incelenmesiyle gerçekleştirilen test süreci, sadece Samsung tarafından yürütülmemiş. UL, Exponent ve TUV Rheinland gibi firmalara da sorunlu Note 7 modellerinden gönderen Samsung, bu firmaların da testler sonucunda benzer batarya sorunlarıyla karşılaştıklarını belirtti.
Karşılaşılan ilk sorun ise bataryaların büyüklüğü ve tasarımlarından kaynaklanıyor. Firmanın kendi üretimi olan ve Samsung SDI tarafından üretilen ilk bataryaların sağ üst köşesinde oluşan kıvrılma sonucunda bataryaların patladığı tespit edildi. Hatırlatmak gerekirse ilk patlama olaylarının ardından değiştirilen ve güvenli olarak lanse edilen Note 7 modelleri, Samsung SDI değil Amperex Technology firması tarafından üretilen bataryaları kullanmıştı.
Karşılaşılan ikinci sorunun ise Amperex Technology üretiminden kaynaklandığını belirten Samsung, batarya üretiminin 'aceleye gelmesi' nedeniyle üretim sürecinde aşırı ısınmalara yol açacak çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Samsung Electronics Amerika başkanı Tim Baxter yaptığı açıklamalarda, değişimlerin ardından kullanılan bataryalardaki üretim sıkıntıları olmasa, Note 7 modelinin hala piyasada olabileceğini de söyledi.
Raporuna bu olayların tekrar yaşanmaması için yeni bir kontrol sistemi geliştirdiğini de ekleyen Samsung, ürünlerini 8 aşamalı güvenlik testinden geçirecek. Batarya konusunu oldukça ciddiye alan Samsung, bataryaları için Cambridge, UC Berkeley ve Stanford üniversitelerinin profesörlerinden oluşan bir danışman grubu da kurmuş.