ABD'de video oyun endüstrisi 30,4 milyar dolar gelir kaydetti

ABD'de video oyun endüstrisi 30,4 milyar dolar gelir kaydetti

Entertainment Software Association (ESA) ve NPD Group, ABD'de bilgisayar ve video oyun endüstrisinin 2016'da 30 milyar dolardan fazla gelir elde ettiğini paylaştı.

Açıklanan basın bültenindeki rakamlara göre ABD'de 2015'te tüketici harcamaları 30,2 milyar dolar iken bu sene küçük bir artışla 30,4 milyar dolar tutarında bir harcama yapılmış. İnteraktif eğlence dikeyinde çeşitli hizmetler sunan ESA, bu dikeyi yakından takip eden bir organizasyon ve ESA'nın CEO'su Michael D. Gallagher, 2016'nın interaktif eğlence endüstrisi için muazzam geçtiğini söylüyor ve sektördeki inovasyonun bu rekor performansı getirdiğini ekliyor. Sektördeki tüm çalışanları da tebrik ettiğini söylüyor.

30,4 milyar dolarlık rakam sektördeki donanım, yazılım, çevresel birimler ve oyuncu içi satın almalarının tamamını kapsıyor. Paylaşılan rakamlara göre video oyun yazılım gelirleri 2015'e göre yüzde 6 oranında artarak 23,2 milyar dolardan 24,5 milyar dolara yükselmiş.. Bu başlık fiziksel pakete giren ürünler, mobil uygulamalar, indirilebilir içerikler, abonelik gelirleri kapsıyor.

NDP, Sony PlayStation VR, HTC Vive ve Oculus Rift gibi sanal gerçeklik başlıklarının tabana yayıldığına yer veriliyor ve bir fenomen olan Pokémon Go'nun başarısına dikkat çekiyor ki Pokémon Sun ve Pokémon Moon taşınabilir oyun cihazlarında "yayınlandığı ay en yüksek tüketici harcaması" yaptıran içerikler olmuş. Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare ve Madden NFL 17 de yıl boyunca dikkat çeken video oyunlar arasına adlarını yazdırmışlar. Windows platformu ise en çeşitli ve dinamik büyüme gösteren platform olarak 2016'da rekor sayıda oyuncuya ulaşmış.

NDP ve ESA, video oyun endüstrisinin ülkenin en hızlı büyüyen ekonomik sektörlerinden biri olduğunu ve bu sayede 10 binlerce yüksek maaşlı Amerikalıyı istihdam ettiğini de aktarıyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.