Singapur elektrikli süper otomobil yarışına Dendrobium ile katılıyor

Singapur elektrikli süper otomobil yarışına Dendrobium ile katılıyor

Güçlü elektrikli motoru ve ilginç tasarımıyla dikkatleri çeken Dendrobium, Singapur'un ilk "hypercar" modeli olma iddiasında. 1,500 beygir gücüne sahip olacak olan Dendrobium, Vanda Electrics firması tarafından tasarlanmış. Konseptin ilginç olan kısmıysa Vanda Electrics'in Singapur merkezli bir elektrikli scooter üreticisi olması.

Fakat Dendrobium için tek başına çalışmayan Vanda Electrics, Formula 1 araçları üzerinde oldukça tecrübesi olan Williams Advanced Engineering firmasıyla iş birliği yapmış. İlk olarak Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre otomobil fuarında görücüye çıkacak olan Dendrobium, otomatik kapılara ve tavana sahip olacak. Firma tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da, aracın otomatik tavana sahip olması nedeniyle üstü açık bir otomobil olacağı da konuşulanlar arasında.

Araç hakkında çok detay paylaşılmamış olsa da Dendrobium'un, karbon fiber ve alüminyum alaşımlarından üretileceğini ve içerisinde diğer üst düzey otomobillerde de kullanılan Bridge of Wei markalı deri kullanılacağını biliyoruz. Hibrit değil tamamen elektrikli bir model olacak olan Dendrobium, eğer başarılı olursa elektrikli süper otomobiller için başarılı bir alternatif olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.