Samsung, Galaxy Note 7 patlaması için bataryanın "uygun büyüklükte" üretilmemesini sebep gösterecek

Samsung, Galaxy Note 7 patlaması için bataryanın

Samsung'un milyarlarca dolarlık bir fiyaskoya dönüşen Galaxy Note 7 skandalına nasıl bir batarya sorununun sebep olduğu sonunda aydınlatılıyor . Konuyla ilgili araştırmaları tamamlayan Samsung, önümüzdeki Pazartesi günü, yani 23 Ocak'ta resmi açıklamasını yapacak. Ancak bundan önce Samsung tarafından gelen bilgiler bataryadan kaynaklandığı bilinen sorunun üretimle ilgili olduğunu işaret ediyor.

Samsung'un Galaxy Note 7 ile ilgili suçu bataryada bulacağını daha önce duyuran WSJ, bu kez bir adım ileri giderek şirken raporundaki detaylara yer veriyor. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde Samsung'un Galaxy Note 7 patlamalarına uygun ölçülerde üretilmeyen bataryaların sebep olduğunu söyleyeceği belirtiliyor. Buna göre bataryaların düzensiz ölçülerde üretilmiş olması, bazı Samsung Galaxy Note 7'lerde aşırı ısınmaya sebep oldu. Diğer telefonlarda da yine bataryaların üretimiyle ilgili sorunlar patlamalara yol açtı, Samsung'a göre.

Samsung Galaxy Note 7'de ya Samsung SDI Co ya da Amperex Technology olmak üzere iki farklı şirket tarafından üretilen bataryaları kullanıyor. Samsung'un uygun olmayan ölçüdeki batarya üretiminin Samsung SDI'dan kaynaklandığını açıklaması, diğer üretim hatası içinse Amperex'i işaret etmesi bekleniyor. Amperex, Samsung Galaxy Note 7'de görülen ilk patlama vakalarının ardıdan toplatılan telefonların yerine verilenleri üretmişti. Ancak patlama vakası, değişim telefonlarında da devam etmiş ve Samsung Galaxy Note 7'yi piyasadan kaldırmaya karar vermişti. Değişim telefonların aceleye gelmesi, Amperex'in üretim hatasının ana kaynağı olarak gösteriliyor ancak üretim hatasıyla ilgili spesifik bilgiler açıklanmıyor.

Galaxy Note 7'nin 2,5 milyon adet cihazı toplatan Samsung'a yaklaşık 5 milyar dolara mal olduğu tahmin ediliyor. 23 Ocak'taki resmi açıklamayla ilgili detaylar için de bizi takip etmeye devam edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.