Girişim sunumlarınızı yatırımcı chat botu Pitchbot ile simüle edin

Girişim sunumlarınızı yatırımcı chat botu Pitchbot ile simüle edin

Her 100 girişimden ancak 1’i yatırım alabiliyor ve girişimcilerin yatırımcı sunumları esnasında 10-15 dakika gibi kısa bir sürede yatırımcıların ilgisini çekmeleri gerekiyor. Öte yandan “Pazarın büyüklüğü ne kadar?”, “Başka hangi girişimler bu pazarda faaliyet gösteriyor?” ve “Hedef kullanıcılar kim?” gibi sorular ise hemen her yatırımcının girişimci sunumları esnasında sormak istediği sorular arasında yer alıyor.

Bu nedenle bu tarz sorulara kısa bir sürede doğru cevapları vererek onları etkileyebilmek girişimciler için oldukça önem taşıyor. Bu durumdan hareketle hayata geçirilien yeni chat bot girişimi Pitchbot da girişimcilere iş fikirleri ve girişim sunumlarını eğlenceli bir şekilde simüle etme imkanı tanıyor.

Pitchbot'un kurucusu Roger Dickey, girişimi hayata geçirmesinin altında yatan sebebin kendi sunum tecrübelerine dayandığını söylüyor. Dickey'e göre sunumların sorulan soruların birçoğu birbiriyle benzerlik gösteriyor ve bu soruları girişimcilerle eğlenceli bir yolla paylaşmanın girişimlerin sunumlarını geliştirmelerinde oldukça faydalı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Pitchbot platformunda sunum yapabileceğiniz melek yatırımcı, girişim hızlandırıcı, VC firması ve tohum yatırımcılardan oluşan 4 farklı yatırımcı grubu bulunuyor. Bu gruplardan hangisine karşı sunum yapılacağı seçildikten sonra platform, sizlerden girişiminiz ile ilgili bilgileri çoktan seçmeli sorularla edinmeye başlıyor. Ürün, takım, büyüme oranı, market verileri ve girişiminizin anlık gelir miktarı gibi konularda hazırlanan çoktan seçmeli sorulara verilen yanıtlara göre yatırımcıların görüşleri şekillenmeye başlıyor.

Platform sunumun başarılı şekilde sonuçlanması durumunda yatırımcıların ne kadarlık bir değerleme üzerinden ne kadar miktarda yatırım yapabileceklerini görebiliyorsunuz. Başarısız olması durumundaysa hangi kısımlarda girişimin eksikliklikleri olduğunu ve nasıl geliştirilebileceğine dair geri dönüşlerle sonlandırıyor. Bununla birlikte, her iki senaryoda da yatırımcıların detaylı geri dönüşlerini de dilerseniz mail olarak sizlere iletebiliyor.

Pitchbot eğlenceli olduğu kadar son derece de eğitici bir platform. Bunun nedeniyse Sequoia ve Y Combinator gibi önde gelen 20 yatırımcı topluluğu ve Sam Altman ve Marc Andreeessen gibi kurucuların bloglarından destek alarak hazırlanıyor olması. Pitchbot ile melek yatırımcıların erken aşama ve ileri aşama girişimler hakkında ne düşündüklerini keşfedebilir, bir adımınızı ve sunumlarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. Tabi Pitchbot'taki verilerin ve yaklaşımların Amerika ve Avrupa dinamiklerine göre hazırlandığını da eklemekte fayda var.

Benim Pitchbot melek yatırımcısıyla gerçekleştirdiğim sunumum maalesef pek de istediğim gibi gitmedi ve sonucunda "Yatırım yapmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var" yanıtını almakla yetindim. "Benim girişimim veya fikrim istediğim yatırımı almak için yeterli" diyorsanız sizler de Pitchbot'u kullanarak sunumlarınızı yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.