İnternetten otomobil lastiği satan Tyresonthedrive 8 milyon sterlin yatırım aldı

İnternetten otomobil lastiği satan Tyresonthedrive 8 milyon sterlin yatırım aldı

Hatırlatsanız geçen yıl Webrazzi Online Pazaryeri konferansımızda oto lastik satışlarının e-ticarette önemli bir dikey olduğu konuşulmuştu. Bu dikeyin sadece Türkiye'de dikkat çekici olmadığını da TyresOnTheDrive.com'un aldığı yeni yatırımla görmüş olduk.

TyresOnTheDrive.com, internetten otomobil lastiği sipariş etmenizi sağlayan ve lastik değiştirme hizmeti sunan bir girişim. Bu alanda en uygun fiyata hizmet verdiğini iddia ediyor ve aldığı yatırımla bu alanda iddialı bir büyüme göstermişe benziyor. Daha önce True Capital ve MMC Ventures'dan yatırım alan girişim bu kez otomobil yedek parça satışı yapan Halfords'ı yatırımcıları arasına eklemiş. Mevcut yatırımcıların da katılımıyla 8 milyon sterlinlik yatırıma imza atmış.

TyresOnTheDrive, otomobil lastiği üreticisi Michelin'de çalışan bir yöneti tarafından 2011 yılında kurulan kurulan bir girişim. Dolayısıyla bu trendi erkenden görerek adım atma cesareti göstermiş. Söz konusu yeni yatırım da girişimin geleceği için önemli bir katalizör olmuş.

Yatırıma dair bir değerleme paylaşılmıyor ancak Halfords'un azınlık hissesine sahip olduğu bilgisine yer veriliyor. Her iki şirket de bu alandaki potansiyelin önemine inanıyor ve karşılıklı doğru bir ilişki kurulduğuna inanıyor. Bu da bana Mark Zuckerberg'in satın alma statejisinde bahsettiği 'ortak vizyon' taktiğini hatırlatıyor.

Türkiye'de e-ticaretin halen fiziki pazar ticaretinin yüzde 1-2'si kadar olduğunu malum. Otomobil lastiği satışlarının internete kayması bu yüzdelik dilimi ne kadar etkiler bilmiyorum fakat en azından kendi içinde büyüyen bir dikey olacağı kesin gibi.

Aşağıdaki videoda 11. dakikadan itibaren oto lastik dikeyine dair konuşmaları dinleyebilirsiniz. Ayrıca ilerleyen dakikalarda Tasit.com kurucusu Birol Kabakoğlu da bu konuya değinmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.