LinkedIn tasarımını yeniledi

LinkedIn, geçtiğimiz Temmuz'da Microsoft tarafından 26,2 milyar dolara satın alınmasından sonra başlayan kapsamlı yenilenme sürecinde önemli bir aşamaya geçiyor. Tasarımını baştan sona yenileyen LinkedIn, gelişmiş arama özellikleri, proaktif önerilerle yenilenen masaüstü versiyonunu önümüzdeki haftalarda kullanıma sunacak.

Gelişmeyi bugün yani 19 Ocak'ta resmi blogundan yaptığı yazılı açıklamayla duyuran LinkedIn, yeni tasarımla mesajlaşma ve içeriği platformun kalbine getirmeyi amaçladığını söylüyor. Bunun için arama tarafında önemli iyileştirmeler yapan LinkedIn'den yapılan aramalarda, LinkedIn'deki iş ilanları, kişiler, gruplar gibi sonuçların yanında paylaşılan içerikler de açık bir şekilde getiriliyor. Tasarımını genel olarak sadeleştiren LinkedIn'in hemen hemen tüm özelliklerine ulaşmak yeni arayüzde kolaylaşıyor. Aramalar daha öngörülü bir şekilde kullanıcıya yardımcı oluyor.

Yenilenen LinkedIn'de ana sayfa, mesajlaşma, bildirimler, iş ilanları, profilim, profesyonel ağım ve arama olmak üzere yedi  ana kategoride navigasyon yapabiliyorsunuz. Bunların dışında, örneğin LinkedIn Learning gibi bir alana gitmek içinse "Daha fazla" ikonuna tıklamanız yeterli oluyor.

Yeni tasarımla mesajlaşma konusunu önceliklendiren LinkedIn, gezintinizin her adımında size iletişime geçebileceğiniz potansiyel bir bağlantı gösteriyor. Mesajları mesaj kutusundan köşede açılan sabit bir pop-up pencereye taşıyan LinkedIn, sonunda bu özelliğe güncel bir görünüm kazandırmış oluyor.

Kullanıcıların LinkedIn'de etkileşim ve geçirdiği zaman gibi önemli parametreleri iyileştirmeyi amaçlayan LinkedIn, size profilinizi iyileştirecek daha iyi öneriler sunmaya başlıyor. Bu önerilerin, LinkedIn'i çoğu ücretli kullanan yetenek avcıları gibi önemli bir kesim için kritik bilgiler içerdiğini hatırlamak da faydalı.

Yeni tasarımla birlikte LinkedIn'in kullanıcılar tarafından çokça şikayet edilen ana sorunları kısmen çözülmüş görünüyor ancak kesin bir yargıya varmak için tasarımın önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulmasını beklememiz gerekiyor.

Microsoft kısa bir süre önce LinkedIn ile entegrasyon sürecine ilişkin yol haritasını açıklamıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.