AB'den de onay alan Microsoft, LinkedIn entegrasyonuna ilişkin yol planını açıkladı

AB'den de onay alan Microsoft, LinkedIn entegrasyonuna ilişkin yol planını açıkladı

Altı ay kadar önce LinkedIn'i 26.2 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını açıklayan Microsoft, Avrupa Birliği Komisyonu'nun rekabet kurullarından da onayın alındığını ve satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu. Daha önce ABD, Brezilya ve Kanada tarafından onaylanan anlaşmaya Avrupa'da gelen onayla birlikte LinkedIn, resmen Microsoft'a katılmış oldu. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın açıklamasında, Microsoft'un LinkedIn'e ilişkin entegrasyon planlarından da bahsedildi.

Önceliğin LinkedIn'in büyümesini hızlandırmak olduğunu söyleyen Nadella, kısa vadede uygulamaya başlanacak entegrasyon sürecinin maddelerini şöyle sıraladı:

  • LinkedIn'in ağ ve kimlik bilgileri Microsoft Outlook ve Office suite'e entegre edilecek,
  • LinkedIn bildirimleri Windows bildirim merkezinde yer alacak,
  • Üyelerin Word'de özgeçmiş hazırlaması, profillerini güncellemeleri ve LinkedIn'deki işleri keşfedip onları başvurabilmesi sağlanacak,
  • Microsoft ürünlerindeki sponsorlu içeriklerin verimlilikleri geliştirilecek,
  • LinkedIn Lookup şirketi Active Directory ve Office 365 tarafından desteklenecek,
  • LinkedIn Learning, Office 365 ve Windows ekosistemiyle çalışabilecek,
  • MSN.com ve içerik ekosistemi için iş dünyasından haberler üreten haber masası geliştirilecek,
  • Sales Navigator ve Dynamics 365, sosyal satış kombinasyonu sayesinde yeniden tanımlanacak.

aaeaaqaaaaaaaaedaaaajgywmddlytrkltywywqtndk2oc1in2y4ltbmnzbjnmiznmrizq

Haziran ayında ortaya çıkan satın alma haberlerinin ardından gelen en büyük yenilik ise geçtiğimiz Kasım ayında LinkedIn'in maaş hesaplama servisini devreye alması olmuştu. Bizim de haberleştirdiğimiz LinkedIn Salary adındaki servis, LinkedIn üyelerinin maaş analizlerine erişmesini sağlıyor.

Resmen Microsoft'a katılan LinkedIn'in CEO'su Jeff Weiner, daha önce yaptığı açıklamalarda şirketlerin birlikte çalışacağını fakat her iki ikisinin de birbirlerinden bağımsız olacağını belirtmişti. Hatırlatmak gerekirse LinkedIn, iş dünyasının en büyük sosyal medya platformu ve 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Şirketlerin, yapay zeka, makine öğrenme, bulut sistemleri ve cihazlar üstüne çalışacağı da gelen bilgiler arasında. LinkedIn, önümüzdeki dönemde tüm Microsoft ürünleri için verilerini paylaşacak ve hem Microsoft hem de LinkedIn ürünleri birlikte daha efektif bir şekilde çalışacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.