Elon Musk hakkında az bilinen ilginç gerçekler

Elon Musk hakkında az bilinen ilginç gerçekler

12 yaşında kodladığı ilk bilgisayar oyununu satarak para kazanan Elon Musk yola erken çıkanlardan. 45 yaşındaki dahi yönetici, milyoner olduğunda henüz 20'li yaşlarındaydı; bundan 5 yıl önce de ilk kez milyarderler listelerinde görünmeye başladı. Musk'ın servetinden çok, adından söz ettiren bugüne kadar başarısızlıkla sonuçlanan bilim kurgu projelerini bir bir hayata geçirme konusunda hepimizi ikna etmekteki başarısı... Musk, sürücüsüz araçlardan hyperloop'a, yeniden kullanılabilir roketlerden Mars'ta yaşama kadar, kulağa oldukça seksi gelen projeleri "nerd" halinden ödün vermeden, alçak gönüllü bir tutumla tartışıyor. Musk trafikte takıldığı aracından ya da hasta yatağından yazdığı 140 karakterle dikkati günümüzün en zor mühendislik sorularına yeniden çekebiliyor.

Yaşayan Demir Adam, Elon Musk, teknoloji dünyasındaki en ilginç karakterlerden biri. Onunla ilgili bilinmeyenleri derlemeye devam ediyoruz:

1.Musk henüz küçük bir çocukken ebeveynleri onun sağır olabileceğinden şüpheleniyordu

Elon Musk'ın annesinin biyografisi için anlattıklarına göre, küçük Musk, anne-babası onunla konuşurken, onlara tepki vermek yerine, uzaklara bakıyordu. Sağır olduğu kaygısıyla doktora götürülen Musk'ın bademcikleri bile alındı ancak hiçbir şey değişmedi. Ardından Musk'ın sadece gündüz rüyası gördüğü anlaşıldı. Annesi Musk'ın kendine ait ayrı bir dünyada yaşadığını söylüyor. Bugün buna bütün dünyanın tanık olduğunu biliyoruz.

2. Genç yaşta kod yazmaya başlayan Elon Musk, ilk bilgisayarı Commodore VIC-20 ile dokuz yaşında tanıştı

İlk bilgisayarı Commodore VIC-20 ile dokuz yaşında tanıştı. Elon Musk, yazdığı ilk video oyununun ufak tefek ancak Flappy Bird'den daha iyi olduğunu söylüyor. Oyunu bir PC dergisine 500 dolara satan Musk, o dönemde henüz 12 yaşındaydı.

3.Bazı söylentilere göre ana vatanı Güney Afrika'yı askere gitmemek için terketti

Musk Güney Afrika'da geleceği olmadığını çok erken yaşta keşfetmişti. Silikon Vadisi'ne gitmeliydi. 17 yaşında Kanada'ya taşındı. Ardından University of Pennsylvania'ya transfer olarak ABD'ye geçiş yapmanın bir yolunu buldu. Musk'ın University of Pennsylvania'da harçılığını çıkarmak için girişi 5 dolar olan ev partileri düzenlediği biliniyor. Ev partilerinde durumu kontrol altında tutmak için ayık kalmaya özen gösteren Musk, hiçbir zaman büyük bir içici olmamış.

4. Üniversitedeyken insanlığın geleceğine odaklanmaya karar verdi

Üniversitede insanlığın geleceğini etkileyecek konuların internet; sürdürülebilir enerji, uzayın keşfi (özellikle yerkürenin dışında yaşam), yapay zeka ve insan genetik kodunun yeniden programlanması olarak sıralayan Musk, işe sürdürülebilir enerjiyle başladı. Uzayın keşfi üzerinde çalışmak için bir fırsatı olacağına kendisi de henüz inanmıyordu. Musk, Stanford'da enerji yoğun kapasitörler alanında yüksek lisans yapmaya başladı.

5. Stanford'ı internet girişimcisi olmak için terk etti 

Stanford'a başlar başlamaz internetin sağladığı fırsatları kaçırmak istemediğine karar veren Musk, 1995 yılında okulu bıraktı ve Zip2 adlı online gazetelere harita servisi sağlayan bir şirket kurdu. Musk, 1999'da bu yazılımı 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolarlık hisse senedi karşılığı AltaVista’ya sattı.

6. Robert Downey, Jr, Iron Man filminde Tony Stark karakterini Musk'tan esinlenerek canlandırdı

Robert Downey, Jr, 2007'de film çekimlerine başlamadan önce, Musk ile birlikte SpaceX'i gezdi.

7. Big Bang Theory'de misafir oyuncu olarak göründü 

Musk, 2015'te popüler sit-com Big Bang Theory'de bir kez misafir oyuncu olarak görünmüştü.

https://youtu.be/OMg-NQwgK3Y

8. Üç kez evlenip boşanan Musk'ın 6 oğlu var 

Musk, ilk kez 2010'da evlendiği Talulah Riley'den 2012'de boşandı. 2013'te tekrar evlenen çift geçtiğimiz yıl tekrar boşandı. Musk geçtiğimiz yaz Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile birlikte görüntülenmişti.

Musk ilk evliliğini üniversiteden arkadaşı Justine Wilson ile 2000 yılında yaptı. 6 çocuk sahibi olan çift 2008'de boşandı. Justine, boşanma sırasında tazminat için Musk'tan 6 milyon dolar, Tesla'daki yüzde 10, SpaceX'teki yüzde 5 hissesini istediğini açıklamıştı.

9. İflasın eşiğinden döndü

Boşanma tazminatı taleplerine Musk, "Hiç naktim kalmadı" şeklinde yanıt vermiş ve bunu yasal belgelere dayandırmıştı. Musk'ın bu dönemde eş dosttan aldığı borçlarla yaşadığı ve elinde kalan 35 milyon doları Tesla'ya yatırdığı belgelendi.

10. Başarısının sırrı: Duş almak

Reddit AMA seansında başarısında belirleyici faktör olarak gördüğü gündelik alışkanlığı sorusuna, duş almak şeklinde yanıt vermişti Musk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.