Çinli popüler özçekim uygulaması Meitu, ABD'de fenomen olma yolunda ilerliyor

Meitu'nun bir özçekim uygulaması söylemek yanlış olmaz. Zira uygulamadaki hazır efektler (makyajlar) insan yüzüne göre uygulanıyor ve özellikle Uzakdoğulu kadınların estetik anlayışına uygun bir görünüm kazandırıyor.
Çinli popüler özçekim uygulaması Meitu, ABD'de fenomen olma yolunda ilerliyor

Çin'in fotoğraf filtre uygulaması Meitu (iOS, Android), ABD pazarında keşfedilince hem yeni bir büyüme dalgası yakaladı hem de uygulama izinleri bakımından eleştirilerin hedefi oldu.

Meitu'nun bir özçekim uygulaması söylemek yanlış olmaz. Zira uygulamadaki hazır efektler (makyajlar) insan yüzüne göre uygulanıyor ve özellikle Uzakdoğulu kadınların estetik anlayışına uygun bir görünüm kazandırıyor. Fotoğrafınıza anime/manga tarzı bir görünüm ve ışıltılı efektlerle rengarenk bir hava katıyor. Dilerseniz efekt uygulamasını kendi tercihlerinize ve zevkinize göre de yapabiliyorsunuz.

Meitu ne kadar popüler?

Meitu'nun geliştiricisi (Meitu) farklı fotoğraf uygulamalarıyla aylık 450 milyon aktif kullanıcıya ulaşan büyük bir şirket. Şimdiye dek 360 milyon dolar yatırım almayı başarmış. Mobile Action verilerine göre Çin'de iOS için günlük 100-200 bin kez indirme alan Meitu'un Android uygulaması Google Play'e göre on milyonlarca (10-50 milyon arasında) kez indirilmiş.

ABD pazarında dillere düşmeden önce günlük bir kaç yüz indirme sayısına sahip olan Meitu, bu yeni dalgadan sonra günlük 100 bin indirme sayılarına kadar çıkmış. Bu durum Çin'de de uygulamanın yeniden keşfedilmesini sağlamış olacak ki Meitu anavatanında da günde 1 milyon indirme sayısına kadar tırmanmış.

Meitu'yu indirmek güvenli mi?

Meitu'nun estetik anlamda diğer ülkelerde ne kadar popüler kalacağı tartışma konusu ancak Meitu'nun Android tarafında istediği uygulama izinleri daha önemli bir soruna işaret ediyor. GPS, kısa mesaj okuma-yazma ve daha bir çok izin isteyen Meitu'nun bu bilgilere gerçekten ihtiyaç duyup duymadığı, daha da önemlisi bu bilgileri kötüye kullanıp kullanmadığı tartışma konusu.

Diğer yandan bu durumun ne kadar dikkate alınacağı da ayrı bir soru işareti. Zira bu sorun Meitu'ya has bir sıkıntı değil. Android kullanıcıları Meitu gibi bir çok uygulamaya gereğinden fazla erişim izni vermek durumunda kalıyor ve bu izinlerin nasıl kullanıldığını denetleyemiyor. Üstelik Meitu, Android'de Lookut güvenlik uygulamasından 'güvenli' onayı alarak açık bir tehdit unsuru taşımıyor. iOS tarafındaysa bu kaygılardan bahsetmeye gerek olmadığı malum.

ProductHunt'ın kurucusu Ryan Hoover gibi kendi fotoğrafımı paylaşmayacağıma ama uygulamanın genel anlamda benim tarzım olmadığını söyleyebilirim. Eğer size çekici geldiyse Meitu'yu App Store veya Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.