iyzico, Vostok Emerging Finance liderliğinde 13 milyon dolar yatırım aldı

iyzico, Vostok Emerging Finance liderliğinde 13 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'nin önde gelen ödeme sistemleri girişimi iyzico, üçüncü turda 13 milyon dolarlık rekor bir yatırım aldı. Vostok Emerging Finance liderliğindeki tura, iyzico'nun halihazırda yatırımcısı olan Dünya Bankası'nın yatırım kolu International Finance Corporation (IFC) ve 212  katıldı. Yatırımda iyzico'nun yeni değerlemesiyle ilgili bilgi ise paylaşılmadı.

Yatırımla birlikte iyzico yurt dışında hedef büyütüyor ve Türkiye için geliştirdiği çözümleri Orta Doğu ve Avrupa'da kullanıma sunmak istediğini söylüyor. iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu konuyla ilgili açıklamasında, “Ülkemizde ödeme sistemleri sektörüne öncülük eden iyzico Türkiye’den doğan bir başarı hikayesi olarak bögesel liderlik hedeflerine emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyor" diyor. Önemli güncellemeler paylaşan Özbuğut, iyzico'nun her ay ortalama 400 yeni üye işyerini bünyesine kattığını; 8 bin 500'in üzerinde aktif üye işyerine ve pazar yerleri altında yer alan 160 bin aktif satıcıya ödeme hizmeti sunduklarını söylüyor.  Son 1 yıl içinde ortalama işlem sayısını yüzde 500 büyüterek 1.5 milyar lira işlem hacmine ulaşan iyzico, hem Türkiye’de hem de bölgede ortaya koyduğu performansla uluslararası yatırımcıların radarına giriyor. "Bu doğrultuda, çok sayıda yatırım şirketi ile olan temasımız sonucunda büyüme ve bölgesel liderlik hedeflerimizde bize daha fazla katkıda bulunacağına inandığımız VEF’nin yanında önceki yatırımcılarımız IFC ve 212 ile ilerleme kararı aldık" diyor Özbuğutu.

Stockholm Borsası'na kayıtlı şirketlerden biri olan Vostok Emerging Finance (VEF), özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki fintech girişimlerine odaklanan bir yatırım şirketi. Hızlı büyüyen girişimleri tercih eden VEF yaptığı açıklamada Türkiye'nin ödemeler açısından gelecek vaat eden pazarına vurgu yapıyor ve iyzico'nun bu pazardaki fırsatları değerlendirme başarısına odaklanıyor.2015 yılında, BlaBlaCar, Delivery Hero, GeTT gibi küresel çapta tanınmış girişimlere yaptığı yatırımlarla öne çıkan Vostok New Ventures bünyesinden çıkan VEF'in Genel Müdürü Dave Nangle yatırımla ilgili "Bu, Türkiye pazarında yaptığımız ilk yatırım olma özelliğini taşıyor. iyzico’nun gelişmekte olan pazarlarda karşılaştığımız en iyi ödeme sistemi şirketlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. iyzico’nun başarısı, ekibinin değerli tecrübeleri ve Türkiye’nin ödeme sistemleri alanında sunduğu fırsatlar bizi bu yatırımı yapmaya yönlendiren başlıca etkenler oldu” yorumunu paylaşıyor.

2016'da yurt dışı açılımına PayPal gibi rakiplerinden önce İran ile başlayan iyzico'nun bu adımı çok ses getirmişti. iyzico'nun bu adımı, Türkiye'den markaların şimdiden İran pazarında satış yapmasının önünü açtı ve markalar bu fırsatı kullanmaya başladı.

Son turla birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 80 milyon TL'ye ulaşan iyzico, önümüzdeki 5 yılda bir milyar dolar değerlemeye ulaşmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.