Paket Taxi: Aylık 40 binden fazla teslimat gerçekleştiren 'paket servis' platformu

'Bir paket mutluluk' sloganıyla yola çıkan ve asli işlerinin bir ürünü A noktasından B noktasına ulaştırmak olduğunu söyleyen Paket Taxi kısa süre önce kurulmuş bir girişim.
Paket Taxi: Aylık 40 binden fazla teslimat gerçekleştiren 'paket servis' platformu

'Bir paket mutluluk' sloganıyla yola çıkan ve asli işlerinin bir ürünü A noktasından B noktasına ulaştırmak olduğunu söyleyen Paket Taxi kısa süre önce kurulmuş bir girişim.

Yaklaşık 8 ayda 87 kuryeye ve aylık 40 bin paket teslimatına ulaşan girişim hem paket servis işlerini 'dışarıdan çözmek' isteyen restoranları hem de 'günlük teslimat' seçeneği için e-ticaret sitelerini hedefliyor.

Herhangi bir yatırım almadan, kendi özsermayesiyle kurulan ve bugüne kadar gelen Paket Taxi şu an için İstanbul'un Bağdat Caddesi, Acıbadem, Etiler, Bebek, Beşiktaş ve Taksim gibi bölgelerinde aktif.

Paket Taxi, kısa süre içinde mobil uygulamalarını da yayınlamayı planlıyormuş

Motorlu ekibi haricinde patenli, bisikletli ve yaya kuryeleri de bulunan Paket Taxi, Mart ayında son kullanıcılar için iOS ve Android uygulamalarını da devreye almayı planlıyormuş. Bu uygulamalar sayesinde paketlerini gerçek zamanlı olarak haritadan görebilecek olan kullanıcılar, aynı zamanda kuryenin fotoğraf ve isim-soyad gibi bilgilerine de ulaşabilecekmiş.

2017 yılı sonunda 250 kişilik bir filoya ulaşmayı hedefleyen girişim, faaliyet gösterdiği bölgeleri de genişletmeyi planlıyormuş. Paket Taxi ekibiyle konuştuğumuzda uzun vadedeki hedeflerinin ise 'paket servis denildiğinde akıllara Paket Taxi gelmesi' olduğunu öğrendik.

Raşit Emir Süer ve Serkan Can tarafından kurulan girişim, kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre büyük çaplı e-ticaret siteleriyle de görüşme halindeymiş. Diğer yandan kurucu ortaklar girişimlerinin yatırımcıların da ilgisini çektiğini söylüyorlar. Bu arada kurucu ortakların geçmişte restoran işletmeciliği tecrübesinin olduğunu da belirtelim.

Paket servis ve kurye pazarı, Yemeksepeti'nin de yükselişiyle beraber, gün geçtikçe büyüyor ve artık ana akım medyada servis elemanlarının hikayelerini-hayatlarını okuyoruz. Yemeksepeti'ne ek olarak evrak transferi için mobil kurye uygulamaları, getir ve KapGel gibi uygulamaların da yer aldığı bu pazarda tüm bu isimlere rakip değil de 'tamamlayıcı' olarak konumlanan Paket Taxi için operasyonel bir girişim diyebiliriz.

Paket Taxi hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.