Enuygun 2016'da 3 milyon uçak bileti sattı

Enuygun 2016'da 3 milyon uçak bileti sattı

2016'da seyahat dikeyindeki odağını pekiştiren Enuygun, geçtiğimiz yıl Wingie markasıyla yurt dışına açıldı. Kritik gelişmeleri geride bıraktığı sekizinci yılına ilişkin güncellemeleri paylaşan Enuygun, yılı 3 milyon uçak bileti satışıyla kapattığını açıkladı.

Kullanıcıların binin üzerinde havayolu şirketi arasından kendileri için en uygun uçak biletini kolayca bulup hızlı ve güvenli şekilde satın almasını sağlayan Enuygun, bugün kendi alanında Türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia ediyor. 2016'da aylık ortalama 10 milyon ziyaretçi eşiğini geçen Enuygun, 45 milyondan fazla sayfa gösterimi yapıyor. Girişim paylaştığı verilere göre, Enuygun websitesi ve mobil uygulaması üzerinden her ay bilet alan ortalama kullanıcı sayısı ise 300 binden fazla.

Türkiye'de mobil ticaretin en popüler olduğu kategori seyahat ve bu, Enuygun'un mobil öncelikli hale gelmesini hızlandırıyor. Mobil uygulamasının geçtiğimiz yıl 1,5 milyondan fazla kez indirildiğini paylaşan Enuygun, 2017’de bu sayıyı 3 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Enuygun'un 2017 hedefleri arasında yurt dışı açılımının kapsamını genişletmek var. Enuygun kurucusu ve CEO'Su Çağlar Erol: " Geçtğimiz yıl Wingie ile dünya pazarına da adım attık. Yurt dışı açılımımızın ilk hamlelerini ABD, İngiltere ve Almanya ile yaptık. 2017’de 5 ülkeye daha açılarak toplamda 8 ülkede büyümeyi ve global bir marka olmayı amaçlıyoruz" diyor. Enuygun, 2017'de bilet satış sayısının 5 milyona çıkarmayı hedefliyor. Enuygun'un rekabetin daha yoğun olduğu yurt dışında başarılı olması, en ucuz uçak bileti teklifinin yanında servisine ekleyeceği diğer değer tekliflerine bağlı olabilir.

Enuygun, 2016'nın ilk yarısında yüzde 150 büyüyerek 1,5 milyon bilet satışına ulaştığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.