ZTE'nin göz takibi yapabilen akıllı telefon konsepti Kickstarter'da görücüye çıktı

ZTE'nin göz takibi yapabilen akıllı telefon konsepti Kickstarter'da görücüye çıktı

Hem Çin'in hem de dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan ZTE, Kickstarter arayıcılığıyla yeni konsept modeli olan Hawkeye'ı tanıttı. Standart akıllı telefon özelliklerinin yanı sıra göz takibi yapabilmesiyle dikkatleri çeken ZTE Hawkeye, tek elle yönetilebilmeyi vadediyor.

ZTE'nin Project CSX'inin kazananı konumunda olan Hawkeye, 199 dolarlık fiyat etiketine sahip. Sadece kısa bir süre için 199 dolar gibi uygun bir fiyata sahip olacak olan cihazın gönderim tarihi ise Eylül 2017.

Henüz prototip aşamasında olan ZTE Hawkeye, sahip olduğu göz takibi teknolojisiyle akıllı telefonunuzun içerisinde gezinmenize, sayfaları yukarı/aşağı kaydırmanıza veya galerinizde bir sonraki fotoğrafa sadece gözleriniz yardımıyla geçmenize olanak sağlayacak. ZTE Hawkeye modelinin tek elle kullanımı daha da geliştirmek adına sesle kontrol desteği sunduğunu da ekleyelim.

Telefonun diğer özelliklerine baktığımızda 5.5 inç Full HD bir ekranla karşımıza çıkan Hawkeye, gücünü Snapdragon 625 işlemcisinden alıyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama sunan ZTE Hawkeye, önde 8 arkada ise 12 + 13 megapiksellik çift kamera kullanacak. Prototip modelinde tek kamera görünse de ZTE Hawkeye'ın tamamlanmış versiyonunda çift kamera kullanacağı ZTE tarafından açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.