Youtube, Super Chat özelliğiyle yayıncılara yeni bir gelir kapısı açıyor

Youtube, Super Chat özelliğiyle yayıncılara yeni bir gelir kapısı açıyor

Dünyanın en popüler video sitesi Youtube, profesyonel yayıncıları ve onların dikkatini çekmek isteyen takipçilerini sevindirecek yeni bir özelliği devreye aldı. Super Chat adlı özellikle izleyiciler belli bir ücret karşılığında yorumlarını öne çıkarabilecek.

Super Chat özelliği aslına Twitch'in Cheering adıyla uyguladığı veya ilan sitelerinde gördüğümüz yorum/başlık belirginleştirme özelliğinin bir benzeri. Yani Super Chat özelliğinden faydalanan kullanıcılar, yorumlarını sohbet akışında sabitleyebilecek veya farklı bir şekilde renklendirebilecek. Örneğin sabitleme avantajından faydalanan kullanıcıların yorumu 5 saate kadar üst sırada konumlandırılacak. Dolayısıyla bu özellikten faydalanan kullanıcıların izlediği Youtube ünlüsünden yanıt alma şansı da artmış olacak.

Ay sonunda yaygınlaşmaya başlayacak

Youtube bu özelliği şimdilik iHasCupquake, Great Library (buzzbean11) ve Alex Wassabi gibi bir kaç Youtuber ile başlattığını duyuruyor ama ay sonunda 20 farklı ülkeden yayıncıların ve 40 farklı ülkeden izleyicilerin bu özelliği kullanabileceğini de ekliyor.

Creator Hub, On the Rise, Youtube Community gibi özeliklerle profesyonel yayıncıları popülerleştirmeye çalışan Youtube, Super Chat ile yayıncıların gelir kazanımını da artıracak. Tabi izleyicilerin bu özellikten ne kadar faydalanacağı meçhul. Bu özelliğin kötüye kullanımı da işin farklı bir boyutu.

Diğer yandan Youtube, Super Chat özelliğiyle birlikte Fan Funding API'nin yerini alacak gerçek zamanlı veri çekme API'sini de yayınladığını duyurdu. Detaylara Youtube Geliştirici Blogu'ndan ulaşabilirsiniz.

Super Chat hakkında detaylı bilgiyi de Türkçe hazırlanmış destek sayfasında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.