1996'dan bugüne web sitelerini arşivleyen Wayback Machine, Chrome eklentisini yayınladı

1996'dan bugüne web sitelerini arşivleyen Wayback Machine, Chrome eklentisini yayınladı

The Internet Archive'ın kullanıcıları internette zaman yolculuğuna çıkaran Wayback Machine arşivi, artık Chrome'da. Waycbakc Machine'in Google Chrome için resmi eklentisini yayınlayan the Internet Archive, artık kullanımda olmayan websitelerinin arşivlenen sayfalarını otomatikman gösteriyor.

1996'dan bu yana interneti arşivleyen The Internet Archive milyarlarca websitesine ait yaklaşık 280 milyar sayfayı Wayback Machine aracılığıyla kullanıcıların erişimine sunuyor. Arşiv, özellikle yayını durdurulan ya da ortadan kaldırılan sayfaları bulmak için en işlevsel adreslerden biri. Chrome eklentisi, bu sayfalara gitmeniz ve bunları bulamamanız durumunda (404 ya da "sayfa bulunamadı" mesajı gördüğünüzde -link rot) doğrudan arşive giderek bu sayfalara ait ekranların olup olmadığını sorguluyor. Varsa, sayfanın son kaydedilen halinin erişilebilir olduğu, Chrome eklentisi üzerinden bir bildirimle kullanıcıya sunuluyor.

Kullanıcıların gizliliğine önem verdiğinin altını çizden The Internet Archive, IP adreslerini tutmamaya ve Chrome eklentisiyle tarama geçmişinizi açık etmemeye özen gösterdiğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.