İşe alım süreçlerini dijitalleştiren Peoplise, 500 İstanbul'dan yatırım aldı

İşe alım süreçlerini dijitalleştiren Peoplise, 500 İstanbul'dan yatırım aldı

2016'da erken dönem yatırımlar konusunda rekor kıran Türkiye'de 2017 de hızlı başladı. Yılın ilk yatırım haberine imza atan 500 İstanbul, işe alım süreçlerini dijitalleştiren yenilikçi İK girişimi Peoplise'a yatırım yaptı. Yatırımın finansal koşulları açıklanmadı ancak Peoplise'ın bu yatırımla birlikte yurt dışı açılımını hızlandırması planlanıyor. Girişim 2016'da ODTÜ'nün Silikon Vadisi'nde girişimleri hızlandırdığı T-Jump programına seçilmişti.

2013 yılında Yuzyuzeyiz.biz adıyla kurulan Peoplise, bundan yaklaşık altı ay önce BİST Özel pazar aracılığıyla Revo Capital’den yatırım almıştı ve girişim, Londra ofisini hayata geçirmişti. Bugüne kadar işe alım sürecinden geçen aday sayısının 500 bini geçtiğini paylaşan Peoplise'ın birlikte çalıştığı şirket sayısı da 50'yi aşmış. Bunlar arasında  Şişecam, Garanti, Turkcell, Denizbank, Coca Cola, Deloitte, Allianz gibi isimler öne çıkıyor.

Güçlü Özenci, Çağatay Güney ve Mehmet Ali Özenci’nin kurucu ortakları olduğu Peoplise, ODTÜ Teknokent bünyesinde Ocak 2013’te faaliyetlerine başlamıştı. İK ve daha spesifik olarak işe alım süreçlerini hedefleyen girişim, video görüşmelerle birlikte işe alım öncesinde adaylara verilen sınavlar ve ön görüşmeleri kapsamına alarak, V-Spot, V-Meet, V-Test ve V-Base olmak üzere 4 temel çözüm sunuyor müşterilerine. SaaS modeliyle çalışan girişim, sosyal medyadan uygun adayları çekip, hızlı ve verimli şekilde değerlendirdikten sonra, seçilenleri tutundurmayı sağlayan çözümlerini aylık servis aboneliği şeklinde sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.