Instagram, Stories için tam sayfa reklam ve hikaye istatistiklerini tanıttı

Instagram, Stories için tam sayfa reklam ve hikaye istatistiklerini tanıttı

Instagram, bir süre önce yayınladığı Stories özelliğiyle Snapchat'in sonunda başarılı bir klonunu sunmaya başladı. Stories'in bugün günde 150 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan Instagram, bu bölümü çok geçmeden reklam verenlere açtı. Instagram hikaye reklamlarını duyuran şirket, işletmelere yönelik hikaye istatistikleri de sunmaya başlayacağını paylaştı.

Markaların ve işletmelerin Instagram Stories'e tam sayfa reklam vermesini sağlayan hikaye reklamları, hedefleme, erişim ve ölçümleme gibi özelliklere sahip. Henüz test aşamasında olan hikaye reklamları, Instagram'ın gelişmiş hedefleme seçenekleri sayesinde doğru içeriğin doğru kitleye gösterilmesini amaçlıyor. Instagram'ın paylaştığı bir diğer ilginç veri hikayelerin yüzde 70'inin sesli olarak tüketilmesi. Bununla birlikte hikayelerin yüzde 25’i Boomerang videolarından oluşuyor ve platformda en çok izlenen hikâyelerin üçte biri işletmeler tarafından paylaşılan hikâyeler.

Instagram Stories reklamları tipik bir hikaye gibi video formatında, 24 saat süreli, yorum yapılabilir olacak. Instagram, Stories ile paylaşılan her beş hikâyeden birinin izleyicilerden direkt mesaj aldığını söylüyor ve bu, markaları yakından ilgilendiren bir istatistik.

Hikaye reklamlarıyla birlikte Instagram Stories ile ilgili ölçümleri işletmelerle paylaşmaya başlayan Instagram, işletmelerin yayınladığı her hikâye için erişim, etkileşim, yanıtlar ve görüntülenme rakamları gibi verileri görüntülemesini sağlıyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda işletmeler hedef kitlelerinin ilgi gösterdiği içerikleri önceliklendirebilecek ve Stories etrafından bir yayın stratejisi belirleyebilecek.

Akbank, Instagram’ın hikaye reklamlarını dünya genelinde test eden yaklaşık 30 firmadan biri

Instagram Stories reklamlarını dünya genelinde aralarında Capital One, General Motors (Buick), Maybelline New York, Nike, Yoox, ve Netflix'in olduğu 30'dan fazla marka deniyor. Bunlar arasında Türkiye'den Akbank da var.

Instagram hikaye reklamlarını kısa süre sonra dünya genelinde kullanıma sunacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.