Üç yeni iPad modeli baharda karşımıza çıkabilir

Üç yeni iPad modeli baharda karşımıza çıkabilir

Uzun süredir iPhone ve Macbook'ların gölgesinde kalan iPad'lere üç yeni model katılabilir. Farklı ekran boyutlarıyla geleceği söylenen iPad modellerinin bahar aylarında tanıtılması bekleniyor. Bu iddianın KGI Securities analistlerinden olan ve yıllardır Apple ürünleri hakkında başarılı tahminler yapan Ming-Chi Kuo tarafından ortaya atıldığını belirtelim.

Gelen haberlere göre toplamda 3 farklı iPad modeli olacak. En büyük iPad modelinin 12.9 inç, ortanca modelin 10 ila 10.5 inç, ailenin en küçük üyesinin ise 9.7 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. İlk çıkan iPad Pro modelinin yenilenmiş versiyonu olacak olan 12.9 inçlik iPad, A10X işlemcisini kullanacak.

Ortanca modelin ise özellikle ince çerçeveleriyle dikkatleri çekmesi bekleniyor. Ekran boyutu 10 ila 10.5 inç arasında olacak olan iPad, gücünü yine 12.9 inçlik modelde olduğu gibi A10X işlemcisinden alacak. 10-10.5 inçlik yeni iPad modelinin 9.7 inçlik iPad Pro modelinin ikinci nesli olması bekleniyor.

Son olarak ailenin uygun fiyatlı üyesi olması beklenen 9.7 inçlik iPad'in iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde kullanılan A9 işlemcisini kullanması bekleniyor. Kuo, iPad satışları hakkında da tahminlerde bulundu.

iPad satışlarının düşüşüne devam edeceğini belirten Kuo, 2017 yılında 35 ila 37 milyon adet arasında iPad satılacağını düşünüyor. Sevilen iPad mini modelleri hakkındaysa herhangi bir bilgi bulunmuyor. Tabii ki bunların sadece iddialardan ibaret olduğunu kesinleşmiş bilgiler olmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.