Bakü merkezli çiçek sipariş sitesi Buket.Al önce Azerbaycan'a sonra MENA'ya açılmak istiyor

Bakü merkezli çiçek sipariş sitesi Buket.Al önce Azerbaycan'a sonra MENA'ya açılmak istiyor

Türkiye'deki girişimler için önemli bir pazar olan Azerbaycan'ın kendi girişimcilik ekosistemi de büyümeye devam ediyor. İnternetten çiçek sipariş etmenizi sağlayan Buket.al da Azerbaycan'daki yeni girişimlerden biri.

Azeri girişimciler Ziya Askerov, Nicat Manafov ve Vüqar Süleymanov'un ortaklaşa kurduğu Buket.al, çiçekçiler üzerine kurulu bir pazar yeri. Ancak kullanıcılar istediği bir çiçekçiden sipariş vermiyor. BuketAl, müşteri talebini en yakın hizmet sağlayıcıya yani çiçekçiye iletiyor ve 5 dakika içinde siparişi kabul etmezse, bir başka yakın çiçekçiye yönlendiriyor. Nicat Manafov, sadece konum tabanlı bir eşleştirme yapmadıklarını, çiçekçilerin puanlamasını da değerlendirdiklerini söylüyor. Yani hem hızlı hem de kaliteli bir hizmete aracılık etmeye çalışıyor.

Aldığım bilgiye göre 8 aydır geliştirilen çiçek siparişi pazaryeri, şu anda 300'den fazla ürünle sadece başkent Bakü'de hizmet veriyor. Çiçekçiler için dahili bir CRM/ERP yazılımı da geliştiren BuketAl, müşterilerine ücretsiz QR kod destekli not bırakma imkanı da sunuyor ve siparişleri 2 saat içinde belirtilen adrese ulaştırma sözü veriyor.

Önümüzdeki 6 ay içinde Azerbaycan'ın tüm çiçekçilerini kapsamayı hedefleyen BuketAl, Bakü Bankası'yla yaptığı anlaşmayla tüm dünya kartlarından ödeme kabul eder hale gelmiş. Girişimcilerin hedefi Bakü'de yaygınlaştıktan sonra MENA bölgesine açılmak ve yine aynı iş modeliyle çiçek siparişi konusunda bilinen bir adres olmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.