Diffusion Capital Partners, üç boyutlu görselleştirme yazılımı NUBIGON'a yatırım yaptı

Diffusion Capital Partners, üç boyutlu görselleştirme yazılımı NUBIGON'a yatırım yaptı

Diffusion Capital Partners (dcp.vc), teknoloji alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Üç boyutlu görselleştirme teknolojisi NUBIGON'a yatırım yaptı.

NUBIGON, Şubat 2016'da Teknopark İstanbul Fikir Küpü'nde kurulan Point of Measure'ın geliştirdiği bir ürün. Dört kişilik bir ekip (Murat Arıkan, Can Turgay, Can Soyaslan, Bert Azizoğlu) tarafından kurulan Point of Measure, NUBIGON ile LiDAR ve fotogrametrik nokta bulutu verilerini, hiçbir detayı kaybetmeden gerçek zamanlı ve yüksek çözünürlüklü olarak tanımlıyor. Bu sayede yüksek hızda üç boyutlu modelleme yapabilmeyi sağlıyor.

Mimari, mühendislik ve arkeoloji alanları için geliştirilen NUBIGON ile nokta bulutu içinde elle CAD çizimi yapılabiliyor. Kat planı oluşturmak, istenilen açı ve yükseklikten kesit almak, üç boyutlu olarak nokta bulutu temizlemek NUBIGON'un yeteneklerinden bazıları. NUBIGON'un bir avantajı da geleneksel CAD programlarıyla uyumlu çalışabilmesi ve evrensel formatlarda içe ve dışa aktarım imkanı sunabilmesi.

Otonom sürüş çalışmalarının başında

NUBIGON'un kurucularından Can Turgay, otonom sürüş konusunda çalışmalar yaptıklarını da söylüyor ancak henüz bu konuda bilgi paylaşmak için çok erken olduğunu paylaşıyor. Diğer yandan Murat Arıkan'ın, geliştirdiği teknoloji için Siggraph’da konferansa çağırıldığını ve IEEE’den ödül aldığını da ekliyor (İşin teknoloji tarafıyla ilgileniyorsanız şuradaki makaleye göz atabilirsiniz.)

Aldığım bilgilere göre NUBIGON, ilk aşamada öz kaynaklarla kurulmuş ve DCP'den Seri A yatırımını almış. Taraflar yatırım tutarını paylaşmıyor ancak edindiğim bilgilere söz konusu rakam 800 bin euro, yani 3 milyon TL'nin üzerinde.

Hatırlatmak gerekirse Türkiye'de teknoloji ağırlıklı girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurulan Diffusion Capital Partners, daha önce de SBS Bilimsel Bio Çözümler, Episome Biotech ve Paraşüt'e yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.