Diffusion Capital Partners, üçüncü yatırımını SBS Bilimsel Bio Çözümler'e yaptı

Diffusion Capital Partners, üçüncü yatırımını SBS Bilimsel Bio Çözümler'e yaptı

Teknoloji transfer ve risk sermayesi fon yöneticisi Diffusion Capital Partners, kısa adıyla DCP, üçüncü yatırımını bilimsel çerçevede arı ürünleri üreten SBS-Bilimsel Bio Çözümler şirketine yaptı.

İstanbul (İTÜ Arı Teknokent) merkezli bir girişim olan SBS, uzmanlık alanını bilim ve akademik temelli arı ürünleri geliştirmek olarak tanımlıyor. Doğal yöntemlerle ürettiği/topladığı propolis, bal, arı sütü ve poleni BEEO markası altında satışa sunuyor.

İTU GATE Uluslararası Girişimci Hızlandırma Programı ile geçen yıl ABD'ye giden SBS, Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, Aslı Elif Sunay ve Taylan Samancı tarafından kurulan bir girişim. Geliştirdiği bilimsel yöntemlerle başta kanser olmak üzere kolestrol, romatizma, obezite gibi hastalıklara karşı oldukça etkili bir madde olan ve arıların kovan içinde dezenfektan olarak kullandıkları propolis maddesini tüketime en uygun forma getiriyor.

Aldığımız bilgiye göre SBS de doğal şekilde propolisi elde etmek için öncelikle Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan anlaşmalı arıcıların kovanları içine kurulan tuzaklar yerleştiriyor. Sonrasında bu tuzakları herhangi bir işlemden geçirmeden kendi laboratuvarlarına taşıyarak çeşitli testlerden geçiriyor ve son kullanıcının tüketebileceği forma kavuşturuyor.

SBS BEEO propolis

SBS, hali hazırda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiş 'Kovanımı İzliyorum' projesinin İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği adına yürütücüsü ve paydaşı olmayı sürdürüyor. Türkiye’nin 30 milyon Euro’luk ilk teknoloji transferi fonunu faaliyete geçiren DCP de bu yatırımla SBS'nin ihracat, AR-GE ve operasyonel faaliyetlerini güçlendirmesini sağlayacak.

Propolis neden önemli?

Benim de yaklaşık 1 yıl önce keşfettiğim propolis, arıların kovanı korumak için ürettiği eşsiz bir madde ve 'antioksidan bombası' olarak da adlandırılıyor. Zira nar suyuna göre 67-80 kat, domatese göre 130 kat antioksidan içeriyor. Beslenmeye dayalı hastalıkların artışı doğal besinlerin değerini artırırken, propolisin bilimsel bir çerçevede üretimi de elbette önem arzediyor.

Bu alandaki girişimcilerin veya bilimsel araştırmacıların yatırım/destek araması gerektiğine elbette şüphe yok. Diffusion Capital Partners'ın bu malum gerçeği somut şekilde göstermesi de umarım yeni girişimcilere ve araştırmacılara bu yönde bir cesaret verecektir.

Tarafların yatırım tutarı konusunda bir açıklama paylaşmadığını da son olarak ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.