Didi, 99'a yatırım yaparak Uber'e karşı Brezilya cephesini açtı

Didi, 99'a yatırım yaparak Uber'e karşı Brezilya cephesini açtı

Uber'i Çin'de alt etmeyi başaran Didi Chuxing, yeni bir yurtdışı açılımıyla gündemde. Çinli araç çağırma servisi bu kez Brezilya'da Uber'in rakibine yatırım yaptı.

Yapılan açıklamalar göre Didi, Brezilya'da hizmet veren taksi çağırma uygulaması 99'un (eski adı 99Taxi) yeni yatırım turuna liderlik etti. Yatırım turunun 100 milyon doların üzerinde olduğu ve bu kaynağın 99'un Güney Amerika yayılımı için kullanılacağı paylaşılıyor.

99, Brazilya'da 2012 yılında kurulan ve 550 şehirde hizmet veren bir girişim. 140 bin sürücüsü olduğu ve uygulamalarının 10 milyondan fazla indirildiği paylaşılıyor. Kıyaslama yapmak gerekirse Uber, Brezilya'da 30 şehirde hizmet veriyor. Tabi Uber'in Orta ve Güney Amerika'da 12 ülkede var olduğunu da paylaşmak lazım.

Didi, bildiğiniz gibi Uber'in ABD'deki rakibi Lyft'e de stratejik bir yatırım yapmıştı ve Güney Amerika'ya inmesi sürpriz sayılmaz. Brezilya'nın tek başına 200 milyonluk nüfusu ve dünyanın 5. büyük ekonomisi olması yatırım yapmak için haklı gerekçelerin başında geliyor. Keza Didi CEO'su Cheng Wei de Brezilya'nın Çin ile birlikte en hızlı gelişen ve yolculuk paylaşımında büyük fırsatlara açık bir pazar olduğunu söylüyor.

Didi'nin yatırımları elbette Lyft ve 99 ile sınırlı değil. Daha önce Ola ve Grab gibi benzer girişimlere yatırım yapan Didi'nin Çin'de ve Güneydoğu Asya'da oldukça büyük bir güç sahibi olduğunu söylemek mümkün. Didi'nin Güney Amerika'ya adım atmakta nispeten geç kaldığı söylenebilir ama 2017 içinde varlığını iki katına çıkarmak istediğini de eklemek lazım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.