TÜSİAD'ın yeni başkanı INDEX Bilgisayar’ın kurucusu Erol Bilecik oluyor

TÜSİAD'ın yeni başkanı INDEX Bilgisayar’ın kurucusu Erol Bilecik oluyor

Bir süredir yeni başkan arayışında olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Index Grubu'nun kurucularından Erol Bilecik'e emanet edilecek.

Hürriyet'in haberine göre TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Erol Bilecik, 12 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeni bir yönetim kurulu ile başkanlığa aday olacak. Haberde mevcut TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in başkanlık süresini bir kez daha uzatmak istemediğine de yer veriliyor.

Erol Bilecik'in resmi olarak TÜSİAD Başkanı olması durumunda "başkan yardımcılarından birinin yeni başkan olması" geleneği bozulmuş olacak. Zira haberde TÜSİAD Başkan yardımcıları Ali Koç ve İzmirli Şükrü Ünlütürk'ün başkan olmak istemediğine yer veriliyor. Paylaşılan bilgilere göre Index Grubu'nun kurucusu Erol Bilecik, başkanlık konusunda ikna edilmiş ancak henüz yönetim kurulu kesinleşmiş değil.

Erol Bilecik kimdir?

Kısaca bahsetmek gerekirse Erol Bilecik, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndan 1987'de mezun oldu ve Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendislerinden biri oldu. Bilecik, mezun olduğu yıl Alman teknoloji şirketi Nixdorf Computer’de çalışmaya başladıktan sonra 2 yıl sonra 3 arkadaşıyla birlikte Index Bilgisayar’ı kurdu.

Bilecik, 1999 yılından bu yana Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate, Neteks, Homend, Artım ve Teklos’un CEO’su ve yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Aynı zamanda TÜBİSAD Başkanlığı ve İTÜ Mezunlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlıkları yapan Bilecik, halen Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Girişimcilik Vakfı’nda (GİRVAK) Yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Erol Bilecik'in resmi olarak TÜSİAD Başkanı olması durumunda bu gelişmeyi de sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.