Intel, Here Maps'ten %15 hisse satın aldı

Intel, Here Maps'ten %15 hisse satın aldı

Son zamanların en başarılı harita ve navigasyon servislerinden olan Here Maps, uzun süredir Nokia tarafından atılan en doğru adım olmuştu. 2015 yılında Audi, BMW ve Daimler'dan oluşan bir konsorsiyum tarafından yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında satın alınan Here Maps'e yeni bir yatırımcı katıldı. Bugün Intel, blog arayıcılığıyla yaptığı satın alma açıklamasıyla birlikte yatırımcıların arasına katılmış oldu.

Here Maps'ten %15 hisse alarak Audi, BMW ve Daimler'ın arasına katılan Intel, beklenmeyen bu adımıyla teknoloji dünyasını oldukça şaşırttı. Hisse bedeliyle ilgili herhangi bir açıklama bulunmasa da bu %15'lik satın alımın 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

2015'deki satın alınma bedeliyle hesaplanacak olursa %15'lik Here Maps hissesinin bugünkü bedeliyse yaklaşık 390 milyon dolar. Intel tarafından geleceğe yönelik atılmış önemli bir adım olan bu satın almayla birlikte Here Maps ve Intel birlikte otonom araç teknolojileri için çalışacak.

Here Maps CEO'su Edzard Overbeek açıklamalarında gerçek zamanlı, kendini yenileyici ve yüksek çözünürlüklü fiziksel dünya temsilinin otonom araçlar için oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu açıklamadaki önemli kısım ise gerçek zamanlı ve kendini yenileyici olması kısaca anlatmak gerekirse haritadaki potansiyel engeller Here Maps tarafından tespit edilerek yakınlardaki araçlar uyarılacak.

Intel işlemcileri ve iş birliği sayesinde daha gelişmiş bir harita servisine dönüşecek olan Here Maps, gelecekte otonom araçların birinci tercihi olabilir. Yeni yıla hız kesmeden giren otonom araç teknolojileri hakkında kısa zaman içerisinde daha çok haber gelecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.