Chrysler'dan otonom sürüş için yeni konsept: Portal

Chrysler'dan otonom sürüş için yeni konsept: Portal

Uzun süredir hem otomotiv sektörünün hem de tüm teknoloji dünyasının en ilgi çekici yeniliklerinden olan sürücüsüz araçlara bir yenisi daha eklenebilir. Chrysler, CES 2017 etkinliğinin başlamasından hemen önce elektrikli otonom araç konsepti olan Portal modelini görücüye çıkarttı.

Milenyum yaşam tarzı düşünülerek tasarlanan Chrysler Portal, 6 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Özellikle asansör kapılarının çalışma mantığına sahip farklı kapı tasarımıyla dikkatleri çeken Chrysler Portal, yaklaşık 400 km'lik menzile sahip durumda. Ayrıca hızlı şarj desteğine de sahip olan araç, 20 dakikalık şarjla 240 km yol katedebiliyor.

Minivan'lara oldukça benzeyen bir konsept olan Chrysler Portal, gelişmiş bir aydınlatma sistemine de sahip. Dahili kablosuz ağ sistemi de sunan Chrysler Portal, sunduğu bu özellikle beraber araç içerisinde müzik, video ve fotoğraf paylaşımına olanak sağlıyor. Tabletler ve akıllı telefonların şarj edilmesi için dock istasyonlarına da sahip olacak olan Portal, yüz tanıma sistemi de sunuyor.

Ses tanıma özelliğiyle direksiyona oturan kişiyi tespit edebilecek olan Chrysler Portal, kişiye özel müzik, lokasyon ve aydınlatma seçenekleri de sunacak. 3. seviye otonom sürüş deneyimine sahip olacak olan Portal'ın güncellemelerle 4. seviyeye kavuşabileceği de belirtilmiş durumda.

Chrysler Portal modelinin en büyük farklılığı ise lüks spor bir elektrikli model yerine kalabalık aileler düşünülerek tasarlanmış bir minivan konsepti olması. Portal, geleceğe yönelik başarılı bir konsept tasarımı olsa da bu tasarımın gerçekten hayata geçip geçmeyeceğini zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.