Yiyecek analizi girişimi Clear Labs 13 milyon dolar yatırım aldı

Yiyecek analizi girişimi Clear Labs 13 milyon dolar yatırım aldı

Gıda analiz girişimi Clear Labs 13 milyon dolar yatırım aldı. Yiyeceklerin içeriğini moleküler seviyede inceleyen girişim, hem üreticiler hem de yiyecek satış noktaları için bir platformu oluşturuyor.

Son Seri B yatırımını aralarında Wing Venture Capital, Google Ventures (GV), Tencent, Khosla Ventures ve Felicis Ventures gibi yakından tanıdığımız yatırımcılar grubundan alan Clear Labs, GDO'suz gıdalar konusunda hizmet veriyor. Clear Labs kendini kullanan markalara arkasında yazılım sayesinde onların yiyeceklerinin güvenliğini ve kalite standardizasyonunu da sağlamayı hedefliyor.

2014 yılında Menlo Park'da kurulan girişim ilk yatırımını ise 2015 yılının Eylül ayında 6.5 milyon dolar olarak almış. Alanında oldukça deneyimli olan isimleri, yeme içme ve veterinerlik konusunda uzman isimleri bünyesine katan girişim bugün geltiği noktada verilerle çalışarak yeme içme sektöründe hem tüketiciyi hem de üreticileri koruyor. Clear Labs'ın kurucu ortaklarından olan ve aynı zamanda CMO'luk görevini üstlenen Mahni Ghorashi, amaçlarının şeffaflık trendini bu alana da yansıtmak istiyor. Böylece tüketiciler, tükettikleri besinlerde ne gibi maddeler olduğuna şahit olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=VrAHc9t3jEQ

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.