Foxconn, Sharp ile birlikte 8,8 milyar dolarlık bir LCD üretim tesisi kuracak

Foxconn, Sharp ile birlikte 8,8 milyar dolarlık bir LCD üretim tesisi kuracak

Kısaca Foxconn olarak andığımız Hon Hai Precision Industry Co. giderek büyüyen LCD (likit kristal ekran) dikeyine Sharp ile birlikte 61 milyar yuan, yani yaklaşık 9 milyar dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Öncelikle Asya'daki artan büyük LCD monitor ihtiyacını karşılamayı hedefleyen tesisin 2019'da operasyona başlaması planlanıyor. Çin'in Guangzhou şehrinde yapılan etkinlikte paylaşılan bilgilere göre bu tesis yıllık 92 milyar yuan kapasiteyle üretim yapacak. Mayıs ayında Nokia’nın temel işlevlere sahip telefon üretim birimini Finlandiyalı bir şirketle satın alan Foxconn, bu yeni tesisi de bir alt şirket konumuna çekmek istiyor.

Yapılan açıklamalar Foxconn'un 15,1 milyar yuan yatırım ve 17,1 milyar dolarlık hisse satın almasıyla Sakai Display Products Corp adlı yeni şirketin yüzde 53'üne sahip olmak istediğine işaret ediyor ki bu durumda Sharp'ın hisse payı yüzde 40'tan yüzde 26'ya düşmüş olacak.

Reuters'in paylaştığı bilgilere göre LCD pazarındaki hareketlilik dikkat çekici. Mart ayındaki bir depremde Tayvandaki tesisini kapatan Samsung, küresel LCD pazarında yılı yüzde 3 pay ile kapatırken, diğer yanda Çin'in en büyük LCD panel üreticisi BOE Technology Group geçen Aralık ayında başladığı fabrikasını 2018'de açmaya hazırlanıyor. 50 milyar yuan değerinde bir tesis de TCL Corp. alt şirketi Shenzhen China Optoelectronics Technology Co. tarafından hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Son olarak hatırlatmak gerekirse Foxconn, Mart 2016'da Sharp’ın yüzde 66’sını 3,5 milyar dolara satın almıştı.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.