Üst sınıf Volvo modellerine Skype desteği geliyor

Üst sınıf Volvo modellerine Skype desteği geliyor

Görüntülü görüşme uygulamalarının en eskilerinden olan Skype, Volvo iş birliğiyle birlikte otomobillere geliyor. Kulağa oldukça enteresan gelen bu haber ünlü otomotiv devi Volvo tarafından açıklandı. Bundan böyle İsveç temelli firmanın üst sınıf 90 serisi (XC90, V90, ve S90) araçlarında Skype for Business desteği sunulacak.

Hem ailevi hem de profesyonel amaçlar için kullanılan Skype uygulaması, Volvo otomobillerinde masaüstüne yakın bir deneyim sunacak. Sıkışık trafikte bile görüşmelerinizi yapmanızı olanak sağlayacak olan Skype for Business, geniş bir dokunmatik ekran sayesinde kullanılabilecek.

volvo

Volvo grubunun yetkili isimlerinden Anders Tylman-Mikiewic yaptığı açıklamalarda, araç içerisinde herhangi bir konferans görüşmesine bağlanmanın ne kadar zor olduğunu bildiklerini ve bu işlemi kolaylaştırmak için böyle bir adım attıklarından bahsetti.

Akıllı telefonunuz sayesinde Skype'a bağlanacak olan Volvo otomobilleri, herhangi bir görüşme yapmak için gereken süreci oldukça basitleştirecek. Ayrıca uygulamayla sesli notlar almak ve takviminizdeki görüşmelere ulaşmak da mümkün olacak. Otomobiller içerisindeki Skype desteğinin özellikle iş dünyası için yararlı olacağını söylemek mümkün.

Yoldaki insanlar için hayatı kolaylaştırma mottosuyla yola çıkan Volvo'nun bir sonraki hedefi ise Cortana. Araçlarını akıllandırmayı amaçlayan Volvo, Microsoft'un sesli asistanı olan Cortana'yı da otomobillerine eklemek istiyor. Cortana'yla donatılmış Volvo araçlarının önümüzdeki ay gerçekleşecek olan CES 2017 etkinliğinde karşımıza çıkabileceği de gelen bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.