Türkiye'de 15 bin başvuru alan Crossover, 50'ye yakın yerli yeteneği işe yerleştirdi

Türkiye'de 15 bin başvuru alan Crossover, 50'ye yakın yerli yeteneği işe yerleştirdi

Geçtiğimiz yılın sonunda sizlere tanıttığımız uzman platformu Crossover.com, Türkiye'deki bugüne dek 46 işe alım yaptı ve 2017'de daha fazla yetenek keşfetmek istiyor.

Bilmeyenler için kısaca anlatacak olursam Crossover, ABD'li şirketler için farklı ülkelerden kıdemli iş gücü sağlayan bir platform. Sıkı bir seçim sürecinden geçen yetenekler, uzaktan takip usulüyle ABD'li şirketler için çalışıyor ve dolar üzerinden maaş alıyor.

Başvuru sayısı 15 bin, işe alım sayısı 46

Kasım 2015'te Türkiye operasyonlarına başlayan Crossover, Türkiye Ülke Müdürü Sinan Ata'dan aldığım bilgilere göre bugüne dek 15 binden fazla başvuru almış. Ancak ince eleyip sık dokuyan Crossover'in işe alım yaptığı kişi sayısı 46 olmuş. Sinan Ata'ya göre sınavların zorluğu yanında akıcı İngilizce konuşabilme şartı bu durumun iki ana sebebi. Ata, 1400’ün üzerinde kıdemli yazılım geliştiriciyle de yüz-yüze görüştüğünü ve çalışma yöntemlerini anlattığını paylaşıyor. Java Chief Architect rolü için halen 130’un üzerinde açık olduğunu da ekliyor.

"Hem yetenekli olmak hem de dil sorunu çözmek gerekiyor"

Sinan Ata, operasyona başladıkları Kasım 2015'i takip eden aylarda zorlandıklarını ancak işe alımların sayısı arttıkça daha rahat ilerlediklerini söylüyor. Zira hem Crossover kendini daha iyi tanıtmaya başlamış hem de Crossover adına çalışanlar kendi tecrübelerini yeni adaylara aktarabilmiş. Şu anda Crossover aracılığıyla dünya genelinde 2500’ün üzerinde tam zamanlı profesyonel çalıştığını söyleyen Sinan Ata, ilk denemede seçilemeyen adayların 3 aylık bir aradan sonra şanslarını tekrar deneyebileceklerini de hatırlatıyor.

Java for Good Hackathon

Türkiye'deki kıdemli yazılım geliştiricileriyle etkileşimi artırmak isteyen Crossover, 10 Aralık 2016’da Java for Good adlı sosyal sorumluluk odaklı bir kod maratonu (hackathon) da gerçekleştirmiş. 40 kıdemli (en az 10 yıl deneyimli) java geliştiricisinin davet edildiği 'iyilik için kod yazma' maratonuna 25 uzman geliştici katılmış.

java-for-good-hackathon
Java for Good kod maratonundan bir görüntü.

Türk Kızılayı, HAYTAP, Oracle ve ActiveBuilder’in destekleriyle düzenlenen organizasyonda 22 proje geliştiren yazılımcılar, yılda $100k kazanan Java Chief Architect pozisyonunun sınavlarını da atlama hakkı elde etmiş. Aldığım bilgiye göre bu projeler açık kaynak olarak Github üzerinden paylaşılmayı bekliyor.

worksmart-crossover
Worksmart yönetim ekranı

Crossover Türkiye Ülke Müdürü Sinan Ata bu kod maratonu sonrasında işe alım sayısını 50'ye ulaştırmayı planladıklarını söylüyor. Diğer yandan yerli teknoloji şirketi ActiveBuilder'ın Crossover tarafından gelişitirilen ve kullanılan çalışan takip sistemi WorkSmart'ı da kullanmaya başladığını da ekliyor. Sinan Ata, “Bir Türk şirketi ve yöneticileri sağlayabildiğimiz veri setine eriştiğinde nasıl davranıyor bunu görmek istedik, %100 isabetli performans verisi ile ne gibi stratejik kararlar alabiliriz bunları konuşuyoruz. Türkiye’de uzaktan konuşma çoğunlukla ‘eve gidebilirsiniz’ denerek kontrolsüz yapılmış, çoğunlukla gerekli görevler dahi doğru teslim edilememiş, bu sebeplede başarısız olunmuş. Önümüzdeki dönemde şirketlere sağladığımız garantilerle bu geçişin kolaylaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.” diyor.

Bakalım Türkiye'de de farklı bir örneği olan uluslararası yetenek bulma platformları 2017'de neler yapacak ve yerleşik şirketler çalışanlarını bu gibi platformlara kaptırmamak adına daha fazla esneklik sağlayacak mı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.