Abiye kiralama girişimi Rent the Runway, 60 milyon dolar yatırım aldı

Abiye kiralama girişimi Rent the Runway, 60 milyon dolar yatırım aldı

Yılbaşı kutlamaları için hazırlıklar devam ederken popüler abiye kiralama servisi Rent the Runway yeni yatırım haberini duyurdu. New York merkezli e-ticaret girişimi, Fidelity Investments liderliğinde 60 milyon dolar yeni yatırım aldı. Hisse senedi finansmanıyla sağlanan yatırım turuna, Technology Crossover Ventures, Bain Capital Ventures, Highland Capital Partners ve Advance Publications katıldı.

Recode'un haberine göre 2009'da kurulan Rent the Runway, 2016'da fvaök bazında karlılığı yakaladı. Bu yıl aylık 139 dolarlık abonelik servisini sunmaya başlayan Rent the Runway'in gelirlerinin 100 milyon doları geçtiği de notlar arasında. Şirketin bu yıl sunmanaya başladığı 139 dolarlık abonelik servisi Unlimited, kullanıcıların seçtikleri 3 moda ürününü, kendi belirledikleri süre boyunca kullanmalarını sağlıyor. Unlimited servis gelirlerinin, şirketin son bir yıllık toplam gelirlerinin beşte birini oluşturduğu belirtiliyor. Rent the Runway, tüm ürünlerin aynı fiyattan kiralanmasını sağlayan 65 dolarlık farklı bir aylık abonelik servisi de sunuyor.

ABD'de faaliyet gösteren Rent the Runway'in bugün 6 milyon üyesi olduğu belirtiliyor. İlk fiziksel mağazasını San Francisco'da açan girişim, New York, Chicago gibi şehirlerde de yeni mağazalar açmayı planlıyor. Yeni yatırımın, bugün bin çalışana sahip girişimin büyümesini desteklemesi planlanıyor.

Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 174.4 milyon dolara çıkan Rent the Runway'in 2014'te aldığı yatırım sonrası değerlemesi 520 milyon dolardı. Yeni yatırımla birlikte bu değerlemenin epey üzerine çıkıldığı belirtiliyor. Rent the Runway benzeri girişimler, lüks ürünlerin erişilebilirliğini arttırırken, eşya mülkiyetine yeni bir anlayış getiren paylaşım ekonomisi kültürünü yaygınlaştırıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.