Snapchat, artırılmış gerçeklik girişimi Cimagine'i satın aldı

Snapchat, artırılmış gerçeklik girişimi Cimagine'i satın aldı

2016'nın belki de en yenilikçi ve girişken sosyal medya uygulamalarından Snapchatİsrail merkezli arttırılmış gerçeklik şirketi Cimagine'i satın aldı. Snapchat'in bu satın işlemi için tam olarak ne kadar ödeme yaptığı bilinmese de satın alma bedelinin 30 ila 40 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor.

2012'de faaliyetine başlayan Cimagine, ev dekorasyonu için arttırılmış gerçeklik çözümleri sunuyor; örneğin akıllı cihazınızın kamerasıyla oturma odanızın ortasına sanal bir koltuk takımı yerleştirmenize olanak sağlıyor. Bizler de yeni bir eşya almadan önce evimizde nasıl duracağını zahmetsizce öğrenmiş oluyoruz.

cimagine

Temelde Google Tango'yla aynı prensibe sahip olan Cimagine, Tango'ya oranla da basit çözümler sunsa da bunları ekstra sensör ve kameralara sahip olmadan yapabiliyor. Bu satın alma işlemiyle birlikte arttırılmış gerçeklik alanına hızlı bir giriş yapan Snapchat, Cimagine özelliklerini kısa zaman içerisinde kendi lenslerinde kullanacaktır.

Toplamda 20 kişilik ekibe sahip olan Cimagine, halihazırda Jerome’s, John Lewis ve Coca Cola gibi büyük şirketlerle çalışıyor. Aynı zamanda şirketin tüm ekibini de bünyesine katacak olan Snapchat, 2017 yılında da taklit edilmeye devam edecek gibi görünüyor. Snapchat'in geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan ve bizim de incelediğimiz Spectacles gözlüğüyle entegre bazı yeni işler çıkarabileceğini de tahmin etmek mümkün.

Son olarak Snapchat'in Mart ayı içerisinde 20-25 milyar dolar arasında bir değerlemeyle halka arz gerçekleştirmesinin beklendiğini de hatırlatalım.

https://www.youtube.com/watch?v=j0_IoPNAHLo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.