Pizza Hut’ın Şangay’daki yeni restoran konseptinde robotlar da yer alıyor

Pizza Hut’ın Şangay’daki yeni restoran konseptinde robotlar da yer alıyor

Pizza Hut, Şangay’da denediği yeni konseptinde robotlar gelen misafirleri karşılayıp selam veriyor. Daha sonra onlara masalarını göstererek masalarına kadar eşlik ediyor.

pizzahut3x2

Restoran “ph+” ismiyle daha yeni inşa edilen Şangay Kulesi’nin en alt katında bulunuyor. Bu restoran KFC, Pizza Hut ve Taco Bell’in Çin’deki lisanlarını elinde bulunduran Yum China Holdings’in ilk restoranlarından biri. Yum China Holdings KFC’yi 1987’de, Pizza Hut’ı ise 1990 yılında Çin’e sokan firma. Güvenlik skandalları yüzünden tutunamayan bu firma şimdilerde yeni taktiklerle Çin pazarındaki yerini sağlama almaya çalışıyor.

Halihazırda bu restoranda çalışan iki tane robot var. Robotlar genelde “bip” sesleri ve “beni takip et” gibi basit kelimeler kullanıyor. Daha sonra misafirlere masalarına kadar eşlik ediyor. Herhangi bir sipariş alıp yemek getirme yetenekleri -şimdilik- yok. Pizza Hut, robotların henüz garson olarak kullanılması aşamasında olmadığını belirtiyor. Robotların garson olarak kullanılmasını daha çok erken olarak görüyorlar ve bu konuda çok hassaslar.

KFC ve Pizza Hut Çin pazarında başarılı olmak için baya çaba sarf etti. Alibaba’nın yıllık satış rekoru kırdığı gün olan 11 Kasımda Pokemon Go oyunu aracılığıyla insanların KFC restoranlarına yönelmesini sağladı. Alibaba e-ticaret platformunda insanlar KFC veya Pizza Hut indirim kuponları da kazanabiliyor. Bunun gibi çabalar sonrasında Yum Holdings zorlu geçen birkaç yıldan sonra istediği satış performansını yakalamış durumda. Yum Holding, Çin pazarının batılı firmalara karşı olduğunu ve markayı yerelleştirerek başarıyı yakaladığını iddia ediyor. Robotları işin içine dahil ederek daha eğlenceli ve teknolojik yöntemler ile beraber pazardaki yerini sağlamlaştırabilecek gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.