Toplu taşıma uygulaması Moovit, Türkiye'de 12 şehirde 2,5 milyon kullanıcıya ulaştı

Toplu taşıma uygulaması Moovit, Türkiye'de 12 şehirde 2,5 milyon kullanıcıya ulaştı

Dünyanın en popüler toplu taşıma uygulamalarından Moovit, Türkiye'de üçüncü yılına yaklaşıyor. 19 Mayıs 2014'ten bu yana Türkiye'deki yolculara, gerçek zamanlı toplu taşıma bilgilerini sunan Moovit, bugün itibariyle 12 şehirde hizmet veriyor. Moovit'in paylaştığı son güncellemelere göre, uygulamanın Türkiye'deki kullanıcı sayısı 2,5 milyonu geçti.

Dünya genelinde 43 dil sürümüyle, 1,200 şehirde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Moovit, Türkiye'de, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Aydın, Elazığ, Kayseri, Konya, Samsun, Düzce ve Şanlıurfa’daki tüm ulaşım ağlarını kullanıcılara sunuyor. İstanbul’da Marmaray, Metrobüs, Metro İstanbul, İETT otobüsleri, Şehir Hatları, Turyol, Dentur & Mavi Marmara vapur hatları ve tüm sarı dolmuşları kapsayan Moovit; Ankara’da EGO; İzmir’de ESHOT, İZDENİZ ve İZBAN; Bursa’da Burulaş ve Antalya, Aydın, Elazığ, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa’da tüm ulaşım ağlarıyla ilgili gerçek zamanlı toplu taşıma bilgileri sunuyor. Uygulama Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Belediyesi ile gerçekleştirilen kurumsal iş birlikleri sayesinde bu şehirlerde de hizmet veriyor.

Moovit, detaylı bir toplu ulaşım uygulaması ve bilmediğiniz bir adresi arayıp, oraya nasıl ulaşacağınızı gösterme özelliğine sahip. Bununla birlikte size en yakın durakları uygulama üzerinden görebiliyor ve bu hatlardan geçen aktif hatları saatleriyle birlikte inceleyebiliyorsunuz. Düzenli olarak toplu taşıma kullanıyorsanız, evden ya da ofisten çıkmadan önce, hava durumunu kontrol eder gibi, sık kullandığınız hattın güncel durumuyla ilgili bilgi alabiliyorsunuz.

Türkiye'de Trafi ile yakın rekabet içinde olan Moovit, pazardaki liderlik konumunu eklediği yeniliklerle korumak istiyor. Son olarak İnme Zamanı Bildirimleri özelliğini eklenen uygulama, kullanıcıların inecekleri noktadan iki duran önce bildirim almasını sağıyor. Özellik, mesai başlangıç ve bitimi gibi yoğun saatlerde, kalabalık toplu taşıma araçlarındaki yolcuların işine yarayabilir. İnme Zamanı Bildirimleri görme ve duyma engelli yolcuların da hayatını kolaylaştırabilir.

Moovit'i yakın rakibi Trafi, son olarak 2016'da Türkiye'de 14 şehire ulaşma planını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.