Akıllı cihazlar için uzaktan kontrol sistemi: Smart Remote

Akıllı cihazlar için uzaktan kontrol sistemi: Smart Remote

Son yılların artan teknoloji trendlerinden Nesnelerin İnterneti (IoT) sayesinde evlerimizdeki akıllı cihazların sayısında gözle görülür bir artış yaşanmaya başlamış durumda.

Ancak sahip olduğumuz her yeni cihaz beraberinde yeni bir kontrol kumandası veya mobil uygulamasıyla birlikte kullanıma sunuluyor ve bu durum kullanıcılar için zaman zaman kullanım zorluğuna sebep olabiliyor. Smart Remote ise bu soruna çözüm getirmek amacıyla geliştirilmiş ve tek bir uzaktan kumanda ile bütün cihazların kontrol edilmesini sağlayan bir uzaktan kontrol sistemi.

Paris çıkışlı SevenHugs tarafından ilk olarak geçtiğimiz yıl TechCrunch Disrupt London’da tanıtılan ve 2016 yılında eklenen geliştirici platformuyla ile entegrasyon sayısında artışa giden Smart Remote’un kurulumu oldukça basit. Smart Remote, uzaktan kumanda için bir adet kablosuz şarj kiti ve duvara monte edilebilen 3 adet oda sensörüyle birlikte kullanıma sunuluyor.

smart-remote-gorsel

Sensörlerin kumanda edilecek cihazların bulunduğu odalara yerleştirilmesi ve mobil uygulama üzerinden kontrol edilmek istenen cihazın sisteme tanımlanmasının ardından da kullanıma hazır hale geliyor. Kurulum sonrasında ise tek yapmanız gereken Smart Remote’u kontrol etmek istediğiniz cihaza doğru tutmak. Doğrultulan cihazın ne olduğunu algılayan akıllı kumanda sistemi, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranı sayesinde de tanımlanan cihaza ilişkin kontrollerin kullanılmasını sağlıyor.

25 binden fazla farklı cihazın kontrolü sağlanabiliyor

smart-remote-gorsel-2Wi-Fi, Bluetooth ve Infrared özellikli 25.000’den fazla akıllı cihaz ve sistemle eşleşerek kontrolünü sağlayabilen Smart Remote sayesinde Philips Hue, Apple TV ve Nest akıllı termostat gibi cihazları kontrol etmek mümkün. Ayrıca yazılım geliştiricilere sunulan SDK ve API entegrasyonları sayesinde de sistem üzerinde ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştirmeler yapılabiliyor.

Smart Remote’un yetenekleri sadece bunlarla da sınırlı değil. Cihaz kontrollerinin yanı sıra farklı servis entegrasyonları ile de dikkat çeken sisteme yeni bir servis tanımlamak içinse yapmanız gereken sisteme ekleyeceğiniz servisin kullanıcı bilgilerini Smart Remote mobil uygulamasına girmek ve kumandayı doğrultarak bu servis için oda içinde bir kontrol noktası belirlemek. Bu tanımlama tamamlandıktan sonra örneğin kumandayı odadaki kapıya doğrultarak Uber’den araç çağırma veya pencereye doğrultarak hava durumunu öğrenme gibi aksiyonlarda bulunabiliyorsunuz. 

Kickstarter üzerinde gerçekleştirdiği kitle fonlama kampanyasını 1.1 milyon doların üzerinde destek toplayarak başarılı bir şekilde tamamlayan ve 299 dolarlık fiyatla 2017 Haziran ayında genel satışa çıkması planlanan Smart Remote’a şu anda 229 dolarlık erken sipariş fiyatı ile sahip olabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=4RQrRsmdRWY

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.