eSpor müsabakalarını 3D olarak canlı yayınlayacak Boom 3.5 milyon dolar yatırım aldı

eSpor müsabakalarını 3D olarak canlı yayınlayacak Boom 3.5 milyon dolar yatırım aldı

Hem ülkemizde hem de dünyada oyun pazarı hızla büyürken, yola eSpor müsabakalarını üç boyutlu olarak canlı yayınlamayı hedefleyerek yola çıkan yayın platformu Boom tohum yatırımı aldığını duyurdu.

Boom aralarında First Round Capital, Tandem Capital, Crosscut Ventures, Betaworks, Boost VC, BITKRAFT eSports Ventures ve bazı melek yatırımcılardan 3,5 milyon dolar yatırım toplayıp, henüz beta sürümde bir girişim olmasına rağmen büyük bir başarı elde etmiş oldu.

Boom sahip olduğu altyapı sayesinde izleyenlere çok daha geniş, çok daha sinematik bir bakış açısı sunarak eSpor müsabakalarını canlı yayınlayacak. Girişimin vizyonu kapsamında sanal gerçeklik gözlükleri de eSpor maçlarını bu şekilde izlemeye imkan sunacak, bunun yanı sıra Boom'un amacı farklı platformlardan da üç boyutlu canlı yayınları izleyicilere sunmak olacak.

Boom'un şu anda desteklediği oyunlar arasında sadece Counter-Strike: Global Offensive ve League of Legends oyunları bulunuyor. Oyunların listesinin giderek büyümesi beklenirken, Boom'un teknoloji sayesinde oyunun verisi Boom'a akarak, üç boyutlu haritalar ve yayıncıların kontrolünde olacak farklı bir görsel dünya sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.