İlk mobil Super Mario oyunu yayınlandı; ilk izlenimler

İlk mobil Super Mario oyunu yayınlandı; ilk izlenimler

Çocukluğumunuz fenomeni Super Mario, bu yıl mobile geleceği haberini geçtiğimiz Eylül'de düzenlenen Apple'ın iPhone 7 lansman etkinliğinde duyurmuştu. Nintendo'nun ilk mobil oyunu olan Super Mario Run, beklendiği gibi 15 Aralık'ta App Store'da yayınlanarak, Super Mario'yu iPhone ve iPad'lere getirdi.

Türkçe dil sürümü henüz bulunmasa da Türkiye App Store'undan da indirilebilen Super Mario Run'ın İngilizce versiyonuyla yoğun ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Oyun, bugün itibariyle Türkiye App Store'un en çok indirilenleri sıralamalarında ücretsiz kategorideki uygulamalar arasında ilk sırada yer alıyor.

Başlangıç sürümü ücretsiz sunulan Super Mario Run'ın ilk dikkat çekici özelliği, 8 bit ya da retro oyunlar modasını izleyebilecekken, grafik ve animasyonlarıyla yenilikçi bir çizgiye sahip olması. İlk kez 1985'te yayınlanan Super Mario'nun bu açıdan ilerlemesine devam ettiği görülebiliyor; oyunun kurgusu ise Super Mario klasiğinin dışına çıkmıyor.

Meydan okuma sevenler fazla kolay bulabilirler

super-mario-run

World Tour, Toad Rally ve Kingdom Builder olmak üzere üç farklı oyun deneyimi sunan Super Mario Run'ın Prenses Peach'i kurtardığı klasik Mario deneyimi World Tour yani dünya turunda. Bu bölümde 24 aşamadan oluşan 6 farklı dünyayı geçip, Prenses'e ulaşmanız için, her şeyden önce 26,99 TL ödemeniz gerekiyor (Oyun severler için iyi haber, dolar kurunun çıldırdığı şu günlerde, ücretin beklendiği gibi 10 doların TL karşılığı olmaması). Uygulama içi satın almalarla sizi para harcamaya zorlamayan oyunun bu peşin fiyatlama stratejisi, Super Mario'nun oynarken size çok fazla meydan okumayacağının da işaretini veriyor.

Zaten oyunu satın aldıktan sonra gelen macerayı bir solukta bitirmeniz kuvvetle muhtemel. Zira Super Mario Run, isminin çağrıştırdığı gibi Mario'nun sürekli koştuğu bir oyun. Mario koşarken zıplamasıyla, daha uzun zıplaması veya zıplarken artistik hareketler yapmasıyla siz ilgileniyorsunuz. Yani oyun siz mobil haldeyken, zengin içeriğini keşfedebilmeniz; eforunuzu çukurlara düşmemek için harcamak yerine daha yukarıdaki kutucuklarla ilgilenebilmeniz için tasarlanmış. Super Mario Run'ın bu özelliği, mobil oyunlarda daha çok meydan okuma sevenler tarafından fazla kolay bulunmasına yol açabilir. Super Mario Run, hardcore oyuncuların bir günde bitirebileceği bir oyun.

Oyunun gerçek amacı Prenses Peach'i kurtarmak değil

Meydan okuma zayıflığını ise Super Mario Run'ın Toad Rally bölümü biraz giderebilir. Rakiplerinize karşı puan toplama yarışına girdiğiniz bölümde, yeterince etkileyiciyseniz Toad toplayabiliyor ve onların sizin krallığınızda yaşamasını sağlayabiliyorsunuz. Oyunun Kingdom Builder bölümü ise kendi krallığınızı inşa ettiğiniz bölümü. Bu bölümde yüzden fazla özellikle istediğinizi yapabilmeniz Toad Rally'de yüksek puan toplamanız ve Toad toplamanıza bağlı. Topladığınız puanlarla krallığınız için dekorasyonlar ya da evler satın alabiliyor, satın aldığınız nesnelerle etkileşime girip, oyunun bonus bölümlerini oynayabiliyorsunuz.

Super Mario Run, keyifle oynamak için tasarlanmış, Mario mirasından aldığı kadar kadar bu mirası zenginleştirmeye çalışan bir oyun.  Tavsiyemiz, bu klasik oyunu elinizden geldiğince tüm yönlerini keşfederek oynamanız. Zira oyunun amacı bu kez Prenses'i kurtarmak değil, günlük hayatınıza yayılan bütün bir oyun deneyiminden keyif almak. Eğer ödediğiniz paranın karşılığının bu olduğuna ikna olursanız elbette.

Super Mario ile büyüyen nesil olarak bu klasik oyunun mobilde bu şekilde yeniden hayatımıza girmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.