Amazon, Uber modeliyle 800 milyar dolarlık yük taşımacılığı dikeyine giriş yapacak

Amazon, Uber modeliyle 800 milyar dolarlık yük taşımacılığı dikeyine giriş yapacak

Amazon bir yandan insansız hava araçlarıyla ürün teslimatına başladı ama bir yandan da kara yoluyla taşımacılık sektörünü dağıtmak istiyor. Gelen yeni bilgiler e-ticaret devinin lojistik sektörü için Uber benzeri bir uygulama geliştirdiğini gösteriyor.

Amazon'un taşımacılık konusunda kargo uçaklarına varana kadar satın almalar yaptığını biliyoruz. Business Insider'ın edindiği bilgilerse Amazon'un taşıma işi yapan kamyon veya tır sürücüleri için yeni bir uygulama geliştirdiği yönünde. Bu uygulamayla taşımacılık yapan kişiler yeni işler alabilecek ve elbette taşıma şirketi/aracı arayan kişiler de bu ihtiyaçlarını daha kolay bir şekilde karşılayabilecek.

Amazon'dan konuyla ilgili bir açıklama yok ancak edinilen bilgiler bu uygulamanın gelecek yaz ayında pazarda olacağını gösteriyor. Amazon'un hedefi yüzde 15 gibi bir komisyon alan aracıları aradan çıkarmak olduğu söyleniyor ancak e-ticaret devinin de yeni bir arabulucu olacağı gayet net. Sadece bu noktada daha uygun komisyon oranlarıyla taşımacı şirketlerinin kazancını artırabilir veya taşıma ücretlerini düşürebiliyor.

Diğer yandan işin teknoloji tarafında Amazon'un kişiselleştirme ve gerçek zamanlı fiyatlandırma gibi özellikler sunacağı, aynı zamanda ödeme tarafında da akıcı bir işleyiş planladığı aktarılıyor. Daha önce 400 milyar dolarlık lojistik sektörüne derin dalış yapacağını paylaştığımız Amazon'un bu sayede 800 milyar dolarlık bir pazara dokunacağı ifade ediliyor ki aşağıda da görebileceğini gibi Amazon'un taşıma hacminin 3 yıl içinde Fedex'i 7 yıl içinde de UPS'i geçmesi bekleniyor.

amazon-lojistik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.