Yahoo, 2013'te 1 milyar kullanıcısının bilgilerinin çalındığını açıkladı

Yahoo, 2013'te 1 milyar kullanıcısının bilgilerinin çalındığını açıkladı

İnternet devi Yahoo, bugün yaptığı açıklamada 2013 yılındaki uğradığı saldırı sonucu 1 milyarı aşkın kullanıcısının bilgilerinin çalındığını bildirdi. 2014 yılında benzer bir olay yaşayan Yahoo, 500 milyon kullanıcısının bilgilerini çaldırmıştı.

Ağustos 2013 tarihinde gerçekleşen saldırıda 1 milyar kullanıcını isim, şifre, mail adresleri ve telefon numaraları çalınmış. Banka ve ödeme bilgilerinin çalınmadığını ekleyen Yahoo, bu olay için polis ve yetkililerle yoğun bir çalışma başlattığını belirtiyor.

3 yıl önce yaşanan bu olay, 2014 yılında gerçekleşen saldırı sonucunda yapılan araştırmalar sayesinde yetkililer ve güvenlik uzmanları tarafından kısa süre önce keşfedilmiş. Bu olayın açığa çıkmasının ardından Yahoo, hesap bilgileri çalınan kullanıcılardan güvenlik soruları ve şifrelerinin değiştirilmesini istedi.

yahoofire

1 milyar kullanıcının bilgilerinin çalındığı bu saldırının geçtiğimiz Eylül ayında ortaya çıkan güvenlik açığı ile ilgisinin olmadığı da yapılan açıklamalarda belirtilmiş. Yahoo, tarafından dile getirilen en büyük iddia ise saldırının devlet destekli olması. Açıklamada hangi devletten bahsedildiği ise söylenmedi.

CISO’su Bob Lord tarafından blog arayıcılığı ile yapılan açıklamalar sonrasında şirketin hisselerin düşüşe uğradığını da belirtelim. Tabii ki bu olay sadece Yahoo kullanıcıları için değil şirketin kendisi için de büyük bir sorun teşkil ediyor.

Yahoo'nun 4.8 milyar dolarlık bir anlaşma ile telekom devi Verizon'a satılması bekleniyordu, 2013 yılında yaşanan bu saldırının ortaya çıkmasıyla birlikte bu anlaşmanın tehlikeye girebileceği de gelen bilgiler arasında. Verizon ise yaptığı açıklamada herhangi bir sonuca varmadan önce durumu değerlendireceklerini iletmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.