Oculus CEO'su Brendan Iribe görevi bırakıyor

Oculus CEO'su Brendan Iribe görevi bırakıyor

Oculus kurucu ortağı ve CEO'su Brendan Iribe yayınladığı bir blog yazısıyla Oculus'un CEO'luk görevini bırakacağını resmi olarak duyurdu.

Alınan kararlar neticesinde Facebook, Oculus ve VR konusunda önemli hamleler ve stratejik değişiklikler yaptı. Bu yeniliklere göre Oculus'un CEO'luk görevini bıracak olan Brendan Iribe, Facebook bünyesinde açılacak yeni PC VR grubuna liderlik edecek. Bir diğer yeni açılan Mobil VR grubu ise Jon Thomason yönetiminde olacak. Oculus'un boşalan CEO'luk koltuğuna kimin geçeceğine dair ise çalışmalar  başlamış ve atacanak isme Brendan Iribe ile birlikte Facebook CTO'su Mike Schroepfer karar verecek.

Hatırlayacağınız üzere Oculus, Mart 2014'de Facebook'a 400 milyon doları nakit, kalanı ise 23.1 milyon adet hisse karşılığında 2 milyar dolara satılmıştı. Sanal gerçeklik teknolojileri hızla gelişirken, Facebook'un bu hamlesi gösteriyor ki bir yandan Oculus oyun odaklı olarak hayatına devam ederken, Facebook bünyesinde açılan yeni gruplar sanal gerçeklik deneyimini PC'lerimize ve mobil cihazlarımıza daha çok taşımayı amaç edinecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.