JetSmarter 105 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldı

JetSmarter 105 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldı

Özel uçak kiralaması yapmak amacıyla 2012 yılında kurulan JetSmarter105 milyon dolarlık Seri C yatırımını alarak değerlemesini tam 1.5 milyar dolara yükseltti.

2015 yılında Jay-Z ve Suudi Prensten JetSmarter'a 20 milyon dolar Seri B yatırımı gerçekleşmişti. Geçen 2 yılda işler iyi gitmiş olacak ki Seri C'de JetSmarter çok daha büyük bir yatırım turuyla karşımıza çıkmayı başardı. Yeni yatırım turu, Abu Dhabi merkezli bir fon, global özel havacılık şirketi JetEdge, Londra merkezli KZ Capital ve Katar merkezli bir başka fondan geldi. Stratejik bazı yatırımcıların ise isimlerinin anılmasına izin vermeyerek bu tura katılım gösterdiği bildirildi.

JetSmarter, dünyada 50 farklı ülkede hizmet sunuyor. Aralarında New York, Chicago, Atlanta, Londra, Paris, Moskova, Duba, Milan ve İstanubl gibi şehirelere de iş ya da turistik amaçlı olarak özel jetle uçmak isteyenleri hedefleyen girişim büyümesini sürdürmek istiyor.  JetSmarter'ın kurucusu ve CEO'su Sergey Petrossov 2017 yılı sonuna kadar 80 ile 100 arasında ülkeye uçuş listelemeyi hedeflediklerini belirtti. Şirket ABD genelinde de daha çok şehri birbirine bağlamayı amaç ediniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.