Apple, Softbank'ın 100 milyar dolarlık teknoloji fonuna 1 milyar dolarla dahil olacak

Apple, Softbank'ın 100 milyar dolarlık teknoloji fonuna 1 milyar dolarla dahil olacak

SoftBank'ın Suudi Arabistan Yatırım Fonu ortaklığıyla 100 milyar dolarlık teknoloji fonu kuracağını Ekim ayında paylaşmıştık. Wall Street Journal da Apple'ın bu fona 1 milyar dolar koyarak dahil olacağını paylaşıyor.

Kısaca bahsetmek gerekirse SoftBank Vision Fund, Softbank'ın ve ortaklarının 5 yıllık yatırımlarına yön verecek bir fon. Suudi Arabistan Yatırım Fonu'nun en az 45 milyar dolar ile SoftBank'a katılması beklenirken SoftBank'ın ayıracağı tutar 25 milyar dolar olarak paylaşılmıştı. Apple ise daha önceki haberimizde yer almayan ve 1 milyar dolar gibi nisbeten küçük bir yatırım ortağı olarak ilk kez gündeme geliyor.

Apple, bildiğiniz gibi son dönemde Didi Chuxing'e 1 milyar dolar yatırım yaparak dikkatleri üzerine çekmişti. Bu yatırım ise Apple'ın yatırımcılık konusunda daha agresif olmak istediği gösterir nitelikte. Apple'ın Asya'ya dönük bir yatırım stratejisi izlemesiyse ayrıca dikkat çekmek gereken bir konu.

Diğer yandan yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda SoftBank CEO'su Masayoshi Son ile görüşerek bu fonun 50 milyar dolarının ABD'de kullanılmasını istemiş. Yani söz konusu fon şimdiden ziyadesiyle dikkat çekmiş durumda.

Apple'ın SoftBank ile görüşmelerinin ne aşamada olduğuysa elbete net olarak bilinmiyor. Fakat kesin olan şu ki Apple yeni nesil girişimlere yatırım yapma konusunda eskisinden daha istekli ve öyle olması da gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.