Facebook yeni portalıyla ebeveynlerin sorularına cevap veriyor

Facebook yeni portalıyla ebeveynlerin sorularına cevap veriyor

Facebook'u en çok gençler kullanıyor ve bu, en çok da ebeveynlerini endişelendiriyor. İnternet kullanıcılarının en kırılgan bölümünü oluşturan bu kitlenin online yaşamını biraz daha iyi anlamak isteyen aileler için, ebeveyn portalını açan Facebook, anne babaların temel sorularına yanıt vermeye çalışıyor.

Facebook'un bugün duyurduğu ebeveyn portali, Facebook kullanmayan ailelerin popüler sosyal ağla ilgili giriş paylaşım yapma gibi en temel sorulara cevap veriyor. Bununla birlikte güvenlik konusunda Facebook'un gençleri korumaya yönelik politikaları, komünite kuralları gibi bilgilere erişim ve takip etme, şikayet etme gibi farklı işlevlerini tanımlıyor. Endişeli ebeveynlerin buradaki bilgileri satır satır okuyup, Facebook kullanıcısı çocuklarına güvenli tavsiyelerinde bulunması mümkün olabilir. Bununla birlikte portal ebeveynler için kaynaklar sunan online güvenlik uzmanlarına doğrudan bağlantılar da veriyor.

Facebook'un ebeveyn portali önemli bir ihtiyaca cevap verse de, güvenlik merkezindeki diğer bölümler gibi yüzeysel olarak nitelenebilir. Güvenlik merkezi, gençlerin internette karşılaştığı en büyük tehlike, siber linçi engellemeye yönelik ayrı birime de ev sahipliği yapıyor. Gençlerin intiharına yol açabilecek kadar ciddi bu sorunu tavsiyelerle, uzaktan çözmeyi tercih eden Facebook, kullanıcılarını kendilerini korumaları için ayrı araçlar henüz sunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.