Teknoloji devlerinden temiz enerji için 1 milyar dolarlık fon

Teknoloji devlerinden temiz enerji için 1 milyar dolarlık fon

breakthrough-energy-ventures

Bill Gates, teknoloji endüstrisine liderlik etmeye devam ediyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl Paris'te Gates tarafından duyurulan proje, teknoloji sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte hayata geçirildi. İçerisinde Bill Gates, Hasso Plattner ve Alibaba başkanı Jack Ma'nın da bulunduğu 20 yatırımcı tarafından desteklenen Breakthrough Energy Ventures, bugün itibariyle resmen duyuruldu.

Karbon salımı olmayan bir gelecek hedefleyen Breakthrough Energy Ventures, önümüzdeki 20 yıl boyunca temiz enerji alanında çalışacak şirketlere toplamda 1 milyar doları aşkın yatırım yapacak. Gates ise yaptığı açıklamalarda BEV'in hedefinin, güvenilir, uygun fiyatlı ve temiz enerji sunacak şirketler kurmak olduğunu belirtti.

Elektrik, imalat, tarımulaşım ve akıllı binalar konusunda yatırım yapmayı amaçlayan BEV, bu alanlara yapacağı yatırımlarla birlikte atmosfere salınan sera gazlarını azaltmayı hedefliyor.

Hem küçük hem de ticarileşmek isteyen şirketler için büyük yatırımlar yapacak olan Breakthrough Energy Ventures, temiz gelecek için atılmış önemli bir adım. Jack Ma ise açıklamalarında, enerji sektöründe hem para kazanıp hem de çevreye faydalı olunamayacağına dair yanlış bir algı olduğunu ama bunu başarabileceklerini belirtiyor.

Dünyanın her geçen gün kirlendiği düşünüldüğünde temiz bir gelecek adına oldukça önemli bir adım olan Breakthrough Energy Ventures, umarız amacına ulaşır ve dünyadaki herkes için temiz, uygun fiyatlı, güvenilir enerji sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.