Skype’ın gerçek zamanlı tercüme özelliği mobil ve sabit hat aramalarına geliyor

Skype’ın gerçek zamanlı tercüme özelliği mobil ve sabit hat aramalarına geliyor

İlk olarak İngilizce ve İspanyolca desteğiyle 2014'te karşımıza çıkan Skype çeviri aracı, yeni eklenen dillerin ardından mobil ve sabit hat aramaları için de kullanıma sunuluyor. Özellikle iş dünyası tarafından kısa zaman içerisinde benimsenen bir özellik olan gerçek zamanlı tercüme özelliği, halen Türkçe dil desteğine sahip değil.

skype translate

Bugüne kadar sadece Skype'tan Skype'a olan aramalar için destek veren çeviri özelliği geçtiğimiz Mart ayında Arapça dil desteğine de kavuşuştu. İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Çince (Mandarin), İtalyanca, Portekizce, Rusça ve Arapça dillerini destekleyen Skype Translator, mobil ve sabit hat aramalarında da Skype'da çalıştığı mantıkla çalışıyor.

Bu özelliği kullanmak ise oldukça kolay, ücretsiz Windows Insider Program'ına kayıt olmanız ve Skype Beta uygulamasının son sürümüne sahip gerçek zamanlı tercüme özelliğini kullanmak için yeterli. Tabii ki mobil ve sabit hat aramalarının ücretli olması nedeniyle Skype kredilerine de ihtiyacınız olacak.

Bundan sonrası ile oldukça basit hazırlanmış tercüme kısmını seçerek aramamızı yaptıktan sonra aradığımız kişiye konuşmasının tercüme edileceğine dair bir mesaj gidiyor ve sonrasında gerçekleşen konuşmalar kayıt altına alınıp tercüme edildikten sonra bizlere aktarılıyor. Gerçek zamanlı tercüme özelliğinin mükemmel bir şekilde çalışmasa da pek çok kişinin hayatını kolaylaştırdığı bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.