Bose, etraftaki sesleri kontrol etmenizi sağlayan Hearphones ile artırılmış işitme deneyimi sunuyor

Bose, etraftaki sesleri kontrol etmenizi sağlayan Hearphones ile artırılmış işitme deneyimi sunuyor

Ünlü kulaklık üreticisi Bose, artırılmış ses alanına sessiz sedasız bir giriş yaptı. Hearphones adını verdiği yeni kulaklıkla dış dünyanın sesini kontrol etmenizi sağlayan Bose, endüstride yeni bir dönemi başlatabilecek bu teknolojiyi de test etmiş oluyor.

Dış dünyanın sesini kontrol etmenizi sağlayan artırılmış ses deneyimi yeni bir konsept değil. Geçtiğimiz Nisan'da yayınlanan Hear, Active Listening uygulamasıyla benzer bir işlev sunmaya başlamıştı. Bose'un da Hear markasını sahiplenmesinden sonra, ilginç bir şekilde uygulamasının adını değiştirmek zorunda kaldığını açıklayan Hear, bir başka şirketin bu markanın haklarını elinde tuttuğunu söylüyor.

Bu alandaki bir diğer iddialı oyuncu Doppler Labs ise merakla beklenen Here One kulaklıklarını bu yıl piyasaya sunmuştu. Kulaklıktan ziyade duyma cihazları olarak tanımlanan Here'ın yapımcısı Doppler’in uzun vadedeki hedefi kulaklıklarını 10 yıl içinde sürekli kullanılan bir giyilebilir (“duyulabilir”) cihaz haline getirmek. Seslere özel bir tür Google Street View haritası geliştirme hayali olduğunu paylaşan Doppler, böylelikle cihazların konuma göre sesleri otomatikman optimize edebileceğini belirtiyor.

Sesle etkileşimimizi baştan hayal eden vizyonun Bose'un da ilgisini çektiği açık. Hearphones cihazıyla birlikte Bose Hearphones iOS uygulamasını yayınlayan şirket, bugün düzenleyeceği bir etkinlikle cihazla ilgili detayları açılayacak. Ancak cihazın mobil uygulamasından etrafınızdaki konuşmalara, müziğe ya da TV'ye odaklanmanızı sağlayacak özellikte kulaklıkları kontrol etmenizi sağladığı anlaşılıyor. Dışarıdaki sesi artırıp azalttığınız gibi sesin geldiği yöne göre kulaklığı odaklayabildiğiniz de görülüyor. Bose'un artırılmış işitme deneyimi sunmaya başlaması, deneyimin ana akım hale gelmesine yardımcı olabilecek bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.