IKEA'dan 'ilişkiler' odaklı arama motoru hedefleme kampanyası

IKEA'dan 'ilişkiler' odaklı arama motoru hedefleme kampanyası

Markaların, sağladıkları faydanın tanıtılması dışında müşteriyle duygusal bağ kurma isteğinden yola çıkan iletişim kampanyalarının dikkat çekici örneklerinden biri IKEA tarafından anavatanı İsveç'te gerçekleştirildi. IKEA Retail Therapy adlı mikro sitesini açan IKEA, Google'da 'insan ilişkileri' odaklı yapılan aramaları hedefliyor ve kullanıcıları kendi ürünleriyle karşılıyor.

İlişki problemlerine çözüm IKEA ürünü kulağa biraz tuhaf gelse de Google'da sorulan soruya karşılık hazırlanan ürünler oldukça başarılı görünüyor. Ülkemizde olduğu gibi  İsveç'te de erkeğin kalbine giden yol midesinden geçiyor sanırız, zira kullanıcı "Nasıl evli kalırım?"  diye Google'da arama yaptığında IKEA aşağıdaki ürünle ona cevap veriyor.

ekran-resmi-2016-12-09-11-18-26

İlişkilerinde hayal kırıklığı yaşayan gençlerden, ebeveynlerine farklı ilişkilere farklı ürünlerine gösteren IKEA geçtiğimiz 14 Şubat sevgililer gününde yine bu hedefte bir kampanya ile karşımızdaydı. Görünen o ki geçen sürede buranın üzerine yoğunlaşmaya karar vermişler. IKEA'nın kampanya için hazırladığı videoyu aşağıda izleyebilir, mikro siteyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.