Geliştiriciler Google Home için Google Assistant temelli uygulamalar geliştirebilecek

Geliştiriciler Google Home için Google Assistant temelli uygulamalar geliştirebilecek

Google, ev içi sesli asistanı Google Home'un kapılarını geliştiricilere açıyor. Artık özel test sürecinde olmayan geliştiriciler de Google Home için Google Assistant temelli uygulamalar geliştirebilecek.

Google bu adıma 'conversation actions' (konuşma eylemleri) adını veriyor ve farklı uygulamalar için "OK Google, talk to Eliza" gibi bir girişle yeni uygulamaların Google Home üzerinden kullanılabilmesini sağlıyor. API.AI, GupShup, DashBot ve VoiceLabs gibi çeşitli iş ortaklarıyla da anlaşan Google, bu entegrasyonları gelecek hafta tamamlamayı planlıyor.

Geliştiricilerin en az pürüzle Google Home için uygulama geliştirmesini isteyen Google, Asisstant servisine dönük bu uygulamaları Pixel, Allo gibi ürün ve uygulamalarda da taşımak istiyor. Yani uygulama geliştirme işini hem Amazon Alexa'dan daha basit hale getirmek istiyor hem de Google Assistant kullanan diğer mecralar üzerinden bu uygulamaları daha fazla yaygınlaştırmayı vadediyor.

Amazon Echo vs. Google Home

Sesli ev içi asistanlarının önümüzdeki dönemde ciddi bir rekabete sahne olacağı malum. Fakat bu asistanları kimin daha verimli kullanacağı bilinmezliğini koruyor. Diğer yandan Google Home'un tanıtılalı bir kaç ay oluyor (4 Ekim) ama Amazon'un akıllı hoparlörü Echo Kasım 2014'te sahneye çıkmıştı. Google'ın özellikle Android tarafındaki gücü Echo için büyük bir tehdit niteliğinde ve fakat Amazon'un da çetin ceviz olduğunu söylemek lazım. Tabi bir de halen sahneye çıkmayan 'assolistimiz' Apple var...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.