Webrazzi Arena girişimlerinden TechCrunch Disrupt London 2016 çıkarması

Webrazzi Arena girişimlerinden TechCrunch Disrupt London 2016 çıkarması

Webrazzi Arena 2016 girişimlerinden API Plug, EvdekiBakıcım ve FrizbitTechCrunch Disrupt London 2016'da sahne aldı.

Bu sene ikincisini düzenlediğimiz, Türkiye'nin en büyük girişimcilik yarışması olan Webrazzi Arena'da; bildiğiniz gibi dereceye giren isimler dünyanın öne çıkan girişimcilik etkinliklerinden biri olan TechCrunch Disrupt London'a gidiyorlar.

Hemen aşağıda Türkiye'den Londra'ya adeta 'çıkarma' yapan girişimleri iş modellerini hatırlayabilir, etkinlikteki tecrübelerini okuyabilirsiniz. Webrazzi Arena 2016'daki girişimlerle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

API Plug kurucu ortakları Doruk Molo ve Berk Taner
API Plug kurucu ortakları Doruk Molo ve Berk Taner

API Plug

API Plug ile web sayfalarınız ve sosyal medya hesaplarınız üzerinden, ziyaretçileriniz ile iletişime geçip; onları potansiyel müşterilere çevirebilirsiniz. Geçmişte yazılım geliştiriciler için bir API hazırlama aracı (PaaS) olarak konumlanan API Plug, Webrazzi Arena sahnesinde re-lansman yapmış ve chatbot aracı haline gelmişti.

Girişim, özetle form ya da başvuru süreçlerini akıllı hale getirerek müşterilerine daha az maliyetlere daha hızlı sonuca (duruma göre başvuru formunu doldurtma ya da anketi tamamlatma gibi) ulaşma imkanı veriyor. API Plug’a ‘WEBRAZZI16’ kodunu girerek üye olanlara yüzde 20 indirim fırsatı bulunduğunu da ekleyelim.

API Plug ekibinin etkinlik hakkındaki görüşleriyse şu şekilde: "Çok yoğun ve dolu dolu geçen bir etkinlikti. Çzellikle ikinci gün standımıza gelerek API Plug hakkında bilgi alan bir çok kişi ile tanışma fırsatı bulduk. Sadece İngiltere degil Avrupa'nın çeşitli noktalarından da hem yatırımcı hem de potansiyel müşterilerimize ulaşmış olduk. Webrazzi'ye bize böyle bir imkan sunduğu için tekrar çok teşekkürler."

EvdekiBakıcım kurucu ortakları Miraç Mal, Ogün Köprülü ve Sinan Gürsan
EvdekiBakıcım kurucu ortakları Miraç Bal, Ogün Köprülü ve Sinan Gürsan

EvdekiBakıcım

EvdekiBakıcım, alanında uzman bakıcılar ile hizmet almak isteyen aileleri bir araya getiren bir pazar yeridir. Geçtiğimiz senelerde yayın hayatına başlayan girişim; Webrazzi Arena sahnesinde anlık olarak bakıcı ve oyun ablası bulabileceğiniz yeni ürününü tanıtarak re-lansman yapmıştı.

Aynı zamanda Webrazzi Arena 2016'yı birinci olarak tamamlayan EvdekiBakıcım, İngiltere'de de Assister24 markasıyla Avrupa açılımına başladı diyebiliriz.

EvdekiBakıcım ekibinin etkinlikle ilgili görüşlerini sorduğumuzda ise bizimle şunları paylaştılar: "TechCrunch Disrupt girişim dünyasının kalbinin attığı bir yer. Her ülkenin gelecek vadeden girişimleri orada sahne alıyor. Sadece iki günde 200 girişim ile tanışıp bir çok iş birliği potansiyeli çıkması ancak böyle bir organizasyonda mümkün olabilir.

Kore ve Italyan ekonomi bakanlıklarının girişimlerine verdikleri destekler de ayrıca göz kamaştırdı. Türkiye’nin de aynı şekilde destek verip bu tip organizasyonlarda bulunması ekosistemin gelişmesi için oldukça önemli bir etken."

Bu arada EvdekiBakıcım CEO'su Miraç Bal'ın TechCrunch TV'ye verdiği röportaja ise sekizinci dakikadan itibaren ulaşabilirsiniz.

Frizbit kurucu ortakları Ata Gür, İlhan Adıyaman ve Tevfik İnce
Frizbit kurucu ortakları Ata Gür, İlhan Adıyaman ve Tevfik İnce

Frizbit

‘Web push bildirimi’ teknolojisi ile websitelerin ziyaretçileriyle doğru iletişimi sağlayan pazarlama otomasyonu aracı olan Frizbit, lansmanını Webrazzi Arena sahnesinde yapmıştı.

Sahip olduğu teknoloji ve gelişmiş ürünüyle fark yaratan SaaS girişimi Frizbit'in hedefindeyse global bir müşteri havuzuna sahip olmak bulunuyor. Son olarak; platforma ‘WEBPUSHRAZZI’ koduyla üye olursanız 1 yıl boyunca yüzde 25 indirim sizi bekliyor.

Frizbit kurucu ortaklarının etkinlik hakkındaki görüşleri ise aşağıdaki gibi.

"Frizbit gibi global pazarı hedefleyen bir SaaS girişimi için TechCrunch Disrupt konferansında olmak ve oradaki Startup Alley'de masamızın olması çok faydalı oldu.

Türkiye'deki müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerin üzerine Avrupa'daki büyük potansiyel müşterilerle tanışıp, ürünümüzün diğer pazarlarda da ne kadar geçerli olduğunu anlama fırsatını yakalamış olduk. Özetle çok güzel bir tecrübeydi diyebiliriz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.